Велоакція в суботу 21.06.2008 - не можна мовчати

Jun 18, 2008 14:06

Мабуть, всіх нас шокували жахливі випадки, які сталися останніми тижнями.

__Спочатку автомобіль збив видатного українського перекладача творів літератури Анатоля Перепадю, який у свої 72 роки щодня їздив по Києву на велосипеді. За два дні він помер в лікарні. За даними "Газети по-українськи", водій-винуватець аварії втік з місця злочину, чи порушено кримінальну справу - взагалі невідомо.

__9 червня п'яний водій BMW (Хомутовський Станіслав Олегович, 1988 р.н.) збив 23-річного музиканта, студента КПІ Олексія Башкирцева, якого знали багато велокиян. Альоша помер в реанімації за кілька годин. Як довідалася журналістка Марія Лебедєва, яка спілкувалася з родичами Альоши та зі слідчим, який веде справу, Хомутовський зараз перебуває не в СІЗО, а на підписці про невиїзд. А в матеріалах слідства взагалі відсутня медична довідка про наявність чи відсутність алкоголю в крові водія після ДТП! Крім того, у слідства з"являються незрозумілі сумніви у тому, чи був велосипед Олексія обладнаний маячком (свідки стверджують, що був). Схоже, справа йде до виправдання водія і перекладання відповідальності на велосипедиста.

__Два місяці раніше на вул.Фрунзе був насмерть збитий ще один велосипедист (його ім"я зараз дізнаємося). Водія досі шукають - чи роблять вигляд, що шукають.

Всі небайдужі велосипедисти запрошуються взяти участь в акції з метою привернення уваги суспільства, керівників МВС та прокуратури до цих випадків. Також ми привертатимемо увагу до непідкріплених документами та діями обіцянок КМДА створити велосипедні доріжки.

Cценарій:
Збір о 10:30 на Софіївській площі (символічно - навпроти ГУМВС, яке відповідає за розслідування справ та розшук втікачів)
Старт об 11:00 за маршрутом Володимирська-пл.Льва Толстого-Хрещатик
Фініш о 11:20 на Хрещатику 36, біля КМДА (символічно - КМДА обіцяє-обціяє, але ніяк не почне навіть розробляти проект облаштування велосипедної інфраструктури)

На місці фініша буде виконано перформанс в стилі "генпрокуратура" (малювання силуетів збитих велосипедистів на асфальті вулиці Хрещатик, яка цього дня буде перекрита). Можливо, буде акустичний концерт (зараз йдуть переговори з гуртами).

Час та місце зустрічі зміні не підлягають, але в сценарії акції можливі зміни. Тому заохочуються конструктивні пропозиції.

N.B. Акція буде проведена відповідно до законодавства, з офіційним повідомленням властей та із супроводом ДАІ.

http://www.velokiev.com/forum/viewtopic.php?f=52&t=52438

action

Previous post Next post
Up