Ліва

Oct 25, 2010 16:19

На вихідних я встиг побувати на консперативній профспілковій зустрічі у Дніпропетровську. Почну з того, що їхали ми з Києва дуже прикольно. За всю дорогу я поспав, мабуть, з пів години, весь інший час ми мочили приколи та жарти. Все таки київські ліві активісти - веселі люди.

На місці ми проживали у партизанських умовах, але я познайомився з багатьма цікавими людьми, це неоціненний досвід. Взагалі враження дуже приємне.

Каті десь за 30, вона з Кривого Рогу, працює касиром. Одного разу їй впарили дуже якісну підробку 200 гривень, яку не змогли розпізнати кілька касирів та УФ-фільтри. Коли це виявили, адміністрація змусила її написати заяву про те, що вона просить відрахувати ці 200 гривень з її і так не великої зарплати. Вона злякалася і написала, але потім зрозуміла, що це не справедливо. Зв"язалася з профспілкою "Захист праці", ті допомогли їй створити осередок. Катя домоглася компенсації і тепер адміністрація боїться порушувати її права, а інші касири поважають та вірять у силу організованного робітничого руху.

Познайомився з робітниками з незалежної профспілки "Дніпропрес". Дуже досвідчені люди, політичного грамотні. Робітники з "Захисту праці" в "Метро КК" Дніпропетровська розповіли про свої досягнення, вони також значні. Ми, в свою чергу, розповідали про Комсомольськ та студентські протести. Було ще багато чого, але час покаже продуктивність цих розмов.

Купив книгу Андрія Здорова "Український жовтель" у автора.

рабочая борьба, профсоюзы

Previous post Next post
Up