Студенти - на барикади

Oct 08, 2010 20:41



Після прийняття Кабміном постанови №796, яка легалізує побори в вишах, студенти України починають усвідомлювати силу, що дає їм солідарність і самоорганізація. У Сімферополі нашими товарищами була зорганізована масштабна акція протесту, після якої ректорат був змушений трохи "здати назад". Але це ще далеко не перемога. В Києві студенти-анархісти з "Прямої дії" провели ряд зустрічей зі студентами та готоють марш до Кабміну 12.10. Люди підключаються також через групу всконтакті та відповідну зустріч. В інших містах України також будуть проведені акції 12. Кожного дня звонять люди з регіонів, щоб зкоординувати дії. Можновладці мають побачити, що всі студенти усвідомлють свої права та готові за них боротися.

Не варто очікувати, що ми одразу здобудемо перемогу. У 2009 нам для цього довелося добряче попрацювати;, до того ж тоді була більш сприятлива ситуація. Сьогодні капітал за допомогою держави глобально наступає на права найманої праці і соціально незахищених версв населення, молоді. Треба добре розуміти, що навіть боротьба за відміну цієї постанови буде нелегкою, але ніхто крім нас цього не зробить.

Низова самоорганізація (у цьому випадку молоді) на місцях, по галузях (факультетах і університетах) - це єдиний вірний і можливий шлях до вираження та відстоювання своїх інтересів. Це є революційна практика, це є пряма дія, це є прообраз лібертарного соціалістичного суспільства майбутнього. Звісно до хвилі вже починає прибиватися сміття. Політичні партії різного гатунку (однаково неоліберальні за суттю) будуть намагатися спекулювати на цьому питанні, маргінальні фашистські групки будуть намагатися робити вигляд участі у соціальній боротьбі. Але варто згадати, що у 2009 платні послуги намагалася ввести сьогоднішня "національна опозиція", сьогодні це роблять біло-блакитні. Яка різниця між ними?

Справи кажуть гучніше за слова. Ми студенти. Ми трудящі. Ми молодь. Ми побудуємо кращий світ.

Приходьте на марш 12 і приводьте друзів та товарищів!

action, stud, пряма дія

Previous post Next post
Up