У Чернігові відбувся нацистський марш під охороною міліції

Nov 21, 2009 20:46



Надійшла інформація, що увечері 21 листопада відбулась хода неонацистів у Чернігові. Співробітники міліції арештували осіб, які скандували антифашистські гасла. Потім затримували усіх молодих людей, що знаходились у центрі. Доля затриманих невідома. Правоохоронці, в тому числі співробітники „Беркуту”, захищали марш нацистів. Захід відбувся легально з дозволу чернігівської влади. Антифашисти обурюються такою поведінкою представників держави. „Влада не має наміру боротись зі злочинною ідеологією, тому ми готові зробити все від нас залежне, щоб послідовники Адольфа Гітлера не виходили на вулиці міст України, - заявляють чернігівські антифашисти. - До чого може призвести потурання нацистам ми бачимо на прикладі Росії. 16 листопада ц.р. у Москві було убито антифашиста Івана Хуторського. Він став одинадцятою жертвою російських нацистів”.


Найбільше противників маршу обурило те, що нацисти намагались виправдати свої ідеї, прикриваючись ідеями здорового способу життя. Т. зв. „Марші за здоровий спосіб життя”, організовані нацистами, пройшли у багатьох містах України. Поміж гасел, з якими ніхто б не став сперечатись (типу „Займись спортом”), були присутні такі, що пропагують міжнаціональну ворожнечу (це являє собою злочин згідно ст. 161 Кримінального кодексу України). Звернення до здорового способу життя - не більше ніж тактичний хід, метою якого є утвердження толерантності до нацизму. У цьому переконують наступні ілюстрації.



Львів, 15. 11. 2009. Нацисти тримають прапори з „кельтським хрестом” та „вовчим крюком”. Ця неонацистська символіка переслідується у багатьох європейських країнах, зокрема, у Німеччині.



Київ, 1. 05. 2009. Нацисти спалили антифашистський транспарант „Ні наркотикам. Ні нацизму”.



Київ, 18. 07. 2009. Транспарант, наділений здавалось би позитивним змістом, містить символіку, стилізовану під свастику.



Сайт, „прикрашений” тією ж символікою, не залишає сумнівів у прихильності до Адольфа Гітлера. Він мовляв заслуговує на повагу лише тому, що вів здоровий спосіб життя. Подібні матеріали виправдовують злочини проти людства.
Невідомі підкреслюють, що вдатися до акції прямої дії їх змусила „специфіка” міста.
За останні кілька років Чернігів відзначився сприятливим кліматом для росту неонацистських угрупувань. Влада дозволяє усі заходи націонал-екстремістського характеру, а міліція не докладає зусиль до розслідування злочинів ультраправих.
Так 6 березня 2008 року у Чернігові відбувся т. зв. „Марш проти нелегальної міграції” за участю прихильників об’єднань „Свобода”, „Українська альтернатива” та „Патріот України”, скінхедів-неонацистів. Захід супроводжувався ксенофобськими гаслами типу „Чужинці геть додому”.
13 вересня 2008 року відбувся подібний марш, а також концерт нацистського гурту „Nachtigall” (Львів). Після легальної акції нацисти вчинили кілька нападів з використанням холодної зброї проти молодих антифашистів та іноземців. Як мінімум один антифашист потрапив у лікарню з ножовим пораненням у спину. Співробітники міліції на це жодним чином не відреагували і відмовились приймати заяви про вчинення злочину.
7 листопада 2009 року після спровокованої неонацистами бійки міліцією був затриманий антифашист. Проти нього порушено сфабриковану кримінальну справу за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство). До юнака були застосовані тортури задля отримання фальшивих свідчень. Міліція заперечує агресію з боку ультраправих. Це наводить на думку про співпрацю між правоохоронцями та вуличними нацистами.
Така поведінка представників влади Чернігова принижує людей похилого віку, котрі були очевидцями гітлерівської окупації, іноземних громадян і взагалі усіх людей, які вважають фашизм злочинною ідеологією.
Джерело: SAMOZAHIST.ORG.UA
UPD. Очевидці стверджують, що кілька десятків т.з. “автономних нацистів”, що брали участь у ході, вийшли з офісу місцевого осередку ВО “Свобода”. Який зв’язок чи співробітництво існує між офіційною ульра-правою партією і вуличними “бойовиками” точно не відомо. Націоналісти в костюмах заявляються про те, що не мають жодного стосунку до вуличних неонацистских банд та не є їхніми спонсорами і кураторами. Проте факти примушують у цьому сумніватися.

acab, нацисты, afa

Previous post Next post
Up