Міністр засвідчив відміну постанови №369. Хроніка студентських перемог

Jun 10, 2009 18:03

Уряд скасував постанову №369 про розширення переліку платних послуг у державних закладах освіти. Про це заявив вчора Міністр освіти і науки Іван Вакарчук під час круглого столу з лідерами студентських та молодіжних організацій. Але молодь продовжує боротись проти звуження прав та свобод студентства. Подробицi дiзнавалась Неофiцiйна газета.

Нагадуємо, що більше чотирьох тижнів студентські та молодіжні організації України вимагали повного призупинення дії постанов №369 і №133 та розпорядження №416-р Кабінету Міністрів, а також наполягали на проведенні повноформатних консультацій з молоддю з приводу зазначених документів. Зазначенні документи узаконили низку платних послуг у державних закладах освіти та значно скоротили державне замовлення у вищих навчальних закладах. На думку молодіжних лідерів, такі освітянські ініціативи Кабміну загрожують, зокрема, збільшити рівень корупції у сфері освіти та збільшити рівень злочинності серед молоді. Указ Президента призупинив, а Кабінет Міністрів днями скасував дію деяких положень постанови №369, але це не влаштувало молодь, оскільки попередні вимоги були задовільнені лише частково. Це призвело до різноманітних акцій та заходів студентських та молодіжних організацій, що відбулися 4 червня у Києві, Львові, Луцьку, Севастополі, Херсоні, Харкові, Донецьку, Ужгороді, Одесі, Чернігові, Ялті, Алчевську та інших містах України. Прем’єр-міністр відреагувала на обурення і зобов’язала Міністра освіти провести круглий стіл з молоддю стосовно освітянських нововведень. А вже 5 червня у ЗМІ з’являються повідомлення про те, що на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів постанова №369 була повністю скасована, хоча тексту даного рішення і досі немає на офіційних сайтах структур української влади. 
Наприкінці круглого столу у Міністерстві освіти молодіжні лідери ухвалили резолюцію, у якій заявили, що продовжують боротись проти останніх освітянських ініціатив, які звужують існуючі права та свободи студентства.

http://gazeta.univ.kiev.ua/?act=view&id=2566

stud, профсоюзы, пряма дія

Previous post Next post
Up