Кількасот робітників взяли в облогу завод (Інформація оновляюється)

Mar 23, 2009 10:43


Стало відомо, що станом на 8-00 23 березня 2009 року кількасот робітників Херсонського машинобудівного заводу оточили вхід до адміністративного корпусу свого підприємства. На території самого адмінкорпусу знаходяться близько 50 молодиків кримінальної зовнішності, які приймали участь у силовому захопленні підприємства у ніч з 17 на 18 березня. Робітники ставлять вимоги передати завод під їхній контроль і відмінити наказ власника від 18 березня про масові скорочення на ХМЗ. Відповідно до наказу, кількість комбайнобудівників має бути скорочена з 1000 чоловік до 300. Сили протестуючих зібльшуються. На даний момент вони поставили за мету не випускати нікого з території адміністративного корпусу, а також перешкоджають потраплянню на територію заводу “штрейкбрехерів” - робітників, котрих не було звільнено і які готові працювати на ХМЗ, попри брутальне порушення трудових прав з боку власника.
Крім того, власник не має жодного наміру здійснити компенсацію за 5-ти місячну затримку виплати зарплатні працюючим заводу. Нагадаємо, що в той момент, коли завод знаходився під контролем робітників, Голова правління ХМЗ Олександр Олійник обіцяв, що як тільки завод запрацює, то заборгованість буде погашена, а масових скорочень можливо уникнути. Робітники отримали зароблені гроші, але втратили робочі місця.

ДОПОВНЕННЯ: Стало відомо, що функції “охоронців” (молодиків в однаковій сірій формі) виконують представники неофашистських проросійських кіл - т. зв. “Верное казачество” із Криму. Неофашисти в уніформі викрикували антисемітські та українофобні гасла.

Слідкуйте за оновленнями.

http://samozahist.org.ua/?p=7013#more-7013

нацисты, рабочая борьба, самозахист

Previous post Next post
Up