жадан змінив ім"я

Feb 02, 2009 16:10

Сьогодні день стібуся з мережі книгарень "Книжковий супермаркет". Біля входу до кожної з них висять великі плакати з фото різних письменників. І на них фотка Сергія Жадана підписана ОЛЕГ Жадан.

Вирішила Лєра написати про то матеріал. Тому обдзвонювала сьогодні книгарні і питала чи є книжки Олега Жадана, просила порадити найцікавіші, уточнювала, мовляв: "То його звати Олег чи Сергій? Бо я десь чула, що таки Сергій. А у рекламі Олег. Де правда???", і здивовано питала: "То у Сергія Жадана є брат-близнюк-письменник Олег?!".

О ні, але усе це було навіть не найсмішнішим. Бо якісь нерозчухані дівчатка-продавщиці починали мені шукати у каталогах книжки Олега, врешті - називали романи Сергія, і... ггг... з"ясувалося, що у нього є нові романи, як-то "Графіті" (переплутали з назвою фолієвської серії, у якій Жадан видавався) і "АНАРЧІ ін укр". Дехто казав, що, на жаль, не знається на сучасній літературі, тому не знає, як правильно звати письменника. А хтось розгублено мовчав і врешті спантеличено видав: "Ну за документами він у нас Сергій".

У "Фоліо" були сильно здивовані такою інформацією. Трохи поржали. От зараз дзвонитиму Красовицькому, бо першого разу його на роботі не застала. 
А про реакцію Жадана дізнаюся трохи згодом. Бо оскільки він начебто не має мобільного, я набрала його друга Кокотюху, який почувши слова "Газета по-українськи" замість привітання сказав: "Мені 38 років". А потім виявилося, що Жадан сьогодні буде у нього в гостях і Кокотюха розкаже йому про "КС" (ггг..а оскільки один з тих супермаркетів геть недалеко від Кокотюхиного дому, то думаю, що є усі шанси, що вони туди зайдуть і постібуться трохи))).

Ну воно, звісно, усе смішно. Але ж блін... якщо у одній з найбільших мереж книгарень роблять такі помилки і жлобляться надрукувати нові плакати. Якщо у ті ж книгарні наймають людей, які навіть не знають Жадана, то... ну про що тут можна говорити?
Соромно мало би бути.

Мо флеш-моб якийсь провести. Якогось дня масово почати запитувати у магазинах про книжки Олега Жадана)).  

маразм, реалії, література, робота

Previous post Next post
Up