спілка ховає журналістів

Dec 07, 2008 15:49

В продовження теми про велику і всемогутню спілку журналістів. Ну зачепило за живе)...

Почнемо з милої цитати головного редактора львівської «Ратуші» Миколи Савельєва, яку я знайшла у ЗіКу:

«Спілка журналістів потрібна журналістам-пенсіонерам і тим людям, які намагаються використати її для власного престижу. Вона має право на на існування, як і багато інших організацій - таких як, скажімо, Червоний хрест, організація розведення кроликів. Мені відомий тільки один випадок, коли вона стала на захист прав журналістів.

АЛЕ!!! Не все так просто. Савельєв-то не є членом спілки, тому звідки то йому знати, навіщо вона треба. А от ветеран газети «Високий Замок», член Спілки журналістів України з 1965 року Борис Козловський знає істинне призначення цього об'єднання:

«Спілка журналістів потрібна, щоб хоронити померлих журналістів, про яких забули всі, навіть колективи, у яких вони працювали. Окрім цього, вона потрібна працівникам її ж апарату та чиновникам від журналістики, які у ній працюють. Жодної іншої користі від неї нема», - розказав він якось все тому ж ЗіКу.

А от таке пишуть про спілку у Вікіпедії:
"Найвищий керівний орган НСЖУ - це з'їзд, який скликається один раз на п'ять років, та який обирає голову, правління та ревізійну комісію, затверджує Кодекс професійної етики українського журналіста".
Скажіть, чи не нагадую вам оте речення чогось такого.. ну такого... ну... ви ж зрозуміли).

Із корисного... ну складала та спілка якісь списки "душителів свободи слова", виступали проти підвищення тарифів на доставку друкованих видань, о так! - ще вшановували пам'ять загиблих журналістів. Все, що вдалося нарити в неті.

А от їхній сайт. Мені соромно. Таке враження, що його робили не люди, які (ггг...пафосно кажучи) мають професійно працювати з інформацією, а якісь старшокласники, що вперше тим зайнялися. Це ж жах. У журналістів і такий чмошний сайт nsju.org/.

реалії, робота

Previous post Next post
Up