Міф про незалежність

Aug 23, 2011 23:10

Наближаєтьсьа чергова річницьа появи міфу про незалежність України. Тому давайте згадаємо як все це сталось.
1989
12 січня - З 12 по 19 січня в СРСР проведено перепис населення. За його підсумками було встановлено, що загальна чисельність населення в Радянському Союзі становить 286717 тисяч осіб.
11 лютого - На засіданні ЦК Угорської соціалістичної робітничої партії прийнято рішення про введення в країні багатопартійної системи.
15 лютого - Керівництво СРСР оголосило, що територію Афганістану залишив останній радянський солдат - закінчилась дев'ятирічна військова інтервенція Радянського Союзу. У війні були змушені брати участь понад 150 тисяч українців. Більш 3 тисяч з них загинули під час цієї війни, 7 тисяч повернулися в Україну інвалідами, близько 2 тисяч вважаються полоненими і без вісті зниклими; уже дома, від ран, хвороб і самогубств умерло більш 4 тисяч українських ветеранів Афгану. З афганського боку втрати були ще жахливіші - біля 1.5 мільйона загиблих і майже 5 мільйонів біженців.
26 березня - В Радянському Союзі вперше на альтернативній основі пройшли вибори народних депутатів.
2 квітня - Михайло Сергійович Горбачов розпочав свій візит на Кубу і не зміг переконати Фіделя Кастро в необхідності проведення на Кубі економічних та політичних реформ, аналогічних до СРСР.
5 квітня - Уряд Польщі офіційно дозволив діяльність профспілкового об'єднання "Солідарність".
9 квітня - У Тбілісі (Грузія) силами Радянської армії під командуванням генерала Лебедя жорстоко придушено мирну багатоденну демонстрацію. (10 квітньа аз був у школі. Несподівано учньам сказали зібратись в актовому залі, не дивльачись на те, що в цей час мав відбуватись урок. Зібрали багато молодших і середніх класів. Виступав учитель фізкультури (кавказець). Він розповів, що радьанськими військовими було вбито десьатки льудей в Грузії. Дльа мене це був шок. Аз міг припустити, що льудей вбивайуть десь в Афганістані, Анголі, Нікарагуа, але щоб тут у «мирному» Сойузі!? Це не вкладалось в моїй свідомості. Аз не розумів причини.)
15 квітня - В день смерті китайського керівника Ху Яобанга тисячі студентів у Шанхаї та Пекіні вийшли на вулицю з вимогою демократичних реформ у Китаї. Кульмінацією протестів стала бійня на площі Тяняньмень у Пекіні, вчинена в липні урядовими військами, коли танками з великою кількістю жертв було жортоко розігнано кілька сот тисяч демонстрантів. Про ці події аз дізнавсьа через кілька років післьа того, йак вони відбулись.
20 липня - Президент США Джордж Буш підписав рішення про розробку довготривалої програми про будівництво космічної бази на Місяці і відправки людини на Марс. (Таким чином американці стали головними суперниками українців у планах колонізації Марсу і створенні там цивілізації нового типу :).
31 серпня - Молдавська мова у Молдавії переведена на латиницю і оголошена державною.
17 вересня - У Чернівцях відкрився перший фестиваль української пісні "Червона рута". (Власне з цього і почалось відродженньа української нації!).
28 вересня - Володимир Щербицький пішов у відставку з поста першого секретаря КПУ.
6 жовтня - генерал-губернатором Канади став Рей Гнатишин. (Не знайу чи це вплинуло на хід подій в Україні, але на всьак випадок фіксуйу цьу подійу).
9 жовтня - По Центральному телебаченню СРСР відбувся перший сеанс масового зомбуванньа вінницького психотерапевта Анатолія Кашпіровського.
9 листопада - Східнонімецькі власті дозволили вільний перетин Берлінської стінки. Наступного дня громадяни міста стихійно почали розбирати 45-кілометровий символ Холодної війни.
24 листопада - Керівництво Компартії Чехословаччини склало свої повноваження і пішло у відставку.
3 грудня - Біля узбережжя Мальти завершилась неофіційна зустріч голови Верховної ради СРСР Михайла Горбачова і президента США Джорджа Буша-старшого, котрі прийшли до висновку про закінчення епохи протистояння двох ідеологічних систем, що увійшла в історію під назвою "Холодна війна". (По суті СРСР зазнав поразки у цій війні і прийньав ідеологійу споживацтва, найазану ворогом).
15 грудня - У Румунії почалась буржуазна революція.
25 грудня - Надзвичайний воєнний трибунал виніс смертний вирок президенту Румунії Ніколае Чаушеску і його дружині. Вирок був негайно приведений до виконання.
28 грудня - Александр Дубчек, колишній чехословацький лідер і архітектор льудьаного соціалізму обраний головою нового багатопартійного парламенту Чехословаччини.
1990
7 лютого - увечері третього дня масових мітингів у Москві та в інших містах СРСР пленум Центрального комітету Компартії Радянського Союзу погодився з пропозицією Михайла Горбачова і проголосував за відміну однопартійної системи. Фактично КПРС погодилась на те, щоб альтернативні політичні партії мали можливість боротися за політичну владу в країні, що стало ще одним симптомом колапсу більшовицької системи.
13 лютого - Сполучені Штати Америки і їх союзники з одного боку та Радянський Союз і Східна Німеччина з іншого досягли в Оттаві (Канада) угоди про об'єднання Німеччини.
4 березня - В Білорусії, Росії та Україні пройшли місцеві та республіканські вибори.
6 березня - З'їзд народних депутатів СРСР прийняв закон про власність, котрий визнавав існування в СРСР різних форм власності, включаючи приватну.
11 березня - Верховна рада Литви, прийньала акт "Про відновлення незалежної Литовської держави».
12 березня - було відмінено 6-у статтю Конституції СРСР про керівну роль комуністичної партії.
14 березня - На наступний день після введення посади президента СРСР, з'їзд народних депутатів СРСР обрав на неї Михайла Горбачова. Таким чином керівник країни взьав на себе чужинський титул.
9 квітня - Грузія проголосила себе незалежною державою.
18 квітня - Намагаючись вчинити тиск на Литву і запобігти її виходу із СРСР, імперіалісти припинили поставки по трубним магістралям в республіку нафти, а на наступний день і газу. (Надалі газові війни стали одним із засобів веденньа імперської політики.)
29 квітня - У Києві створено Українську Республіканську партійу.
4 червня - Всеукраїнський православний собор у Києві проголосив патріархат УАПЦ і обрав митрополита Мстислава першим патріархом Української автокефальної православної церкви.
12 червня - З'їзд народних депутатів РРСФР ухвалила Декларацію про державний суверенітет Російської Федерації (а від кого вона залежала?). Тому відповідальність за розвал Імперії слід покладати не на Горбачова (йакий прагнув зберегти її реформами), а на Єльцина.
16 липня - Поки Івашко був у Москві, Пльущ поставив на голосуванньа Документ про проголошення державного суверенітету, прийнятий Верховнойу зРадою Української PCP 16 липня 1990 року зокрема стверджує в пункті 10, що «Українська PCP визнає перевагу загальнолюдських цінностей над класовими, пріоритет загальновизнаних норм міжнародного права перед нормами внутрішньодержавного права». По суті підкоренньа нормам міжнародного права перекресльує всьу деклараційу про суверенітет. Адже навіщо такий суверенітет, що підкорьаєтьсьа нормам, прийнятим за межами поширенньа цього суверенітету? До речі Українська Міжпартійна Асамблея, що вже вела реєстрацію громадян Української Народної Республіки, сприйняла проголошенньа суверенітету як пропагандистський акт КПУ. (Так, це була пропаганда. Але вже не більшовицька, а скоріше буржуазна.)
23 липня - Леонід Кравчук обраний Головою Верховної зРади УРСР.
25 серпня - Верховна рада Абхазії проголосила незалежність Абхазії від Грузії.
31 серпня - У Берліні підписано договір про об'єднання ФРН і НДР.
2 вересня - У місті Тираспіль проголошено створення Придністровської республіки.
12 вересня - Міністри іноземних справ Британії, СРСР, США, Франції, НДР та ФРН, в московському готелі "Октьабрьскайа" підписали угоду котра передбачала план об'єднання Німеччини, відновлення її суверенітету, вступ в НАТО і виведення радянських військ. Радянський Союз, підпис якого під угодою, був вирішальний, за згоду на об'єднання Німеччини згодом отримав від ФРН 15 мільярдів марок. - (Саме цьу ціну сплатили німці за свойу незалежність від більшовиків, а скільки сплатили українці?)
В 1990 загострилась боротьба двох лідерів Горбачова і Єльцина. Цьа боротьба розхитувала Імперійу, йака і так зазнала втрат в результаті «перебудови». Восени 1990-го відбулись мітинги та голосуванньа студентів у Києві. Серед гасел були «відставка урьаду», «ні - сойузному договору».
22 жовтня 1990 - На вимогу київських студентів, котрі оголосили політичне голодування, глава уряду Віталій Масол подав у відставку.
1 грудня - Катастрофічний стан з продовольством вперше після Світової війни викликав необхідність введення в Ленінграді продовольчих карток. Відповідальний за закупівльу продуктів харчуванньа - Путін В. В.
1991
17 березня 1991 року на референдумі про збереження СРСР 70,2% з тих, хто взяв участь у голосуванні на території УРСР, висловились за збереження. А ще більше висловились на підтримку суверенітету України.
31 березня - на позачерговій нараді Політичного консультативного комітету країн Варшавського договору прийнято рішення про ліквідацію військових структур організації.
6 червня - В Осло Нобелівська премія миру була вручена президенту Союзу Михайлу Сергійовичу Горбачову. (Хабар?)
12 червня - На перших президентських виборах у Росії перемогу здобув Борис Єльцин, за котрого проголосувало 57.3% виборців.
25 червня - Словенія і Хорватія оголосили про свою незалежність від Югославії.
1 липня - На своєму останньому засіданні у Празі Організація Варшавського Договору саморозпустилась.
25 липня - У Батурині урочисто відкрито пам'ятну плиту на честь гетьмана Івана Мазепи (натьак московським імперіалістам).
31 липня - СРСР і США підписали Договір про обмеження стратегічних наступальних озброєнь (СТАРТ). (Дуже вчасно встигли)
1 серпньа - Джордж Буш застерігав Україну від незалежності. Він однозначно висловився за збереження СРСР і підтримку М. Горбачова. (Цьа промова мені нагадує зайаву ТАРС від 13 травньа 1941 року, в йакій стверджувалось, що Німеччина не має наміру нападати на Радьанський Сойуз, а всі переміщенньа червоних військ повйазані з випробуванньам залізничної колії. Але це було не головне. Головне було для Буша - ядерна зброя. Він знав, що коли розпадеться Радянський Союз, може розповзтися ядерна зброя. 165 ракет, які стояли на території України, всі до однієї були спрямовані на США. Але саме в декларації про суверенітет говорилось, що Україна має стати безйадернойу і позаблоковому державойу, тому фактично така незалежність України була на користь США.)
19 серпньа - було оголошено надзвичайний стан і показано «Лебедине озеро». Адміністратори території України (Кравчук, Марчук, Ткаченко, Масик) фактично підтримали заколотників. ДКНС намагавсьа вберегти Імперійу від розпаду. Можливо організатором перевороту був Горбачов, але не хотів його очольувати, щоб не нести відповідальність за можливий провал, а можливо й не був. До речі заколотників амністували.
А післьа поразки заколоту ДКНС, Верховна зРада України несподівано проголосила незалежність України.
«Виходячи із смертельної небезпеки, яка нависла була над Україною в зв'язку з державним переворотом…» - написано в акті проголошенньа. (Але ж коли цьа небезпека дійсно була, то вони мовчки корились ДКНС. А коли небезпека вже минула, то насмілились стати незалежними.)
1 грудня 1991 - Більше 90% відсотків з 32-х мільйонів громадян України, що взяли участь в референдумі, висловилось за незалежність. Одночасно з референдумом проводились і президентські вибори, на яких перемогу здобув Леонід Кравчук, в недалекому минулому секретар ЦК Компартії України. За нього проголосувало більше 61% виборців.
Таким чином ми бачимо, що національно-визвольний рух, хоча і мав місце, але не мав вирішального впливу на прийньаттьа рішень і перебіг подій. Всі рішенньа приймались більшовиками, виходьачи з власних інтересів та зовнішньої конйуктури. Мені досі не зрозумілі усі причини цього вчинку, але беззаперечним є те, що київські більшовики з КПУ захотіли були незалежними від московських. Можливо в розпаді СРСР були винні Зйеднані Держави Америки, але колишній голова КДБ Крьучков, зайавльає що до 1988 року в ЦРУ навіть не думали про розвал Сойузу. Тому виходить, що ЦРУ або тонко переграло КДБ, або Крьучков агент ЦРУ, так само йак і Горбачов, йакий сам в цьому зізнавсьа, але наче жартома.
http://oralhistory.org.ua
Так чи інакше, але в 1993 році Україна вступила до МВФ, почавши платити данину у вигльаді відсотків по кредитах. А 1994 році позбулась йадерної зброї дльа забезпеченньа безпеки ЗДА та ЄС. Таким чином ставши незалежнойу від Москви, Україна стала залежнойу від Вашингтона. А в 2008 році в результаті пакту Обами-Медвєдєва про розподіл сфер впливу Україна з прьамого підпорьадкуванньа Вашингтону переходить у опосередковане, через Москву. Йак сказала Герман: «Найближчий шльах до Вашингтона прольагає через Москву.» 2008 рік став переломним дльа України і нової Катцапської імперії з центром в Кремлі. Резидент Йущенко спрьамував усі усі сили на прихід до престолу напівмосковита-напівпольака Йануковоча. А імперійа пішла назустріч Американським Державам в іранському напрьамку. У 2010 році вождь Володимир отримав сильного і досить слухньаного агента впливу на українську політику.
Понеділок, 22 серпня 2011. Л. М. Кравчук: «Давайте починаючи від Кравчука, Масола, Фокіна і всіх інших міністрів, усіх президентів, усіх прем’єрів, порахуємо - хто своїми діями завдав шкоду державі і в якому обсязі.» (Саме це нам і слід зробити).
А поки що українці спльать і їм досі снитьсьа, що вони - незалежні. На добраніч вам і лагідних вам снів, мої брати по крові. Але ж йак казав Кобзар: «збудять... Ох, не однаково мені.»

Україна, незалежність, вольа, 1991, міф

Previous post Next post
Up