Наш Вуковар

Jan 22, 2015 15:53


Інфіковані радянською ідеологією, українці навіть битву з Кремлем в Донецькому аеропорті зазвичай порівнювали зі Сталінградською. Хоча є приклади значно ближчі та актуальніші:

"Битва за Вуковар (25 серпня - 18 листопада 1991 р.) - найбільша і найкривавіша битва Хорватської війни. 87-денна облога хорватського міста Вуковар з боку Югославської народної армії за допомогою сербських воєнізованих формувань з серпня по листопад 1991 року протягом Війни Хорватії за незалежність. Завершилася поразкою місцевого підрозділу Хорватської національної гвардії, великим спустошенням Вуковара та численними вбивствами і переслідуваннями хорватського населення. У битві загинуло від 2900 до 3600 осіб.

Хоча битва і обернулася значною й символічною втратою для Хорватії, яка не відновила контроль над містом аж до 1998 року, перемога в ній дісталася Югославській народній армії дуже дорогою ціною, і вона допомогла Хорватії здобути міжнародну підтримку своєї незалежності. Широко шанована як ключовий момент у ході війни, вона виявилася пірровою перемогою ЮНА над хорватськими оборонцями Вуковара."
http://uk.wikipedia.org/wiki/Битва_за_Вуковар



Всіх друзів вітаю з Днем Соборності України.
Слава Україні!
Героям слава!

оборона України, аналогії, історія, Війна, Україна

Previous post Next post
Up