Працівницю путінського агітпропу з Russia Today видворили з України

Aug 02, 2014 21:59

Аліну Епріміан, яка представляє берлінський філіал Ruptly телеканалу Russia Today,  видворено з України через провокативну діяльність. Сама журналістка каже, що їй наказано залишити Україну через її подвійне громадянство (американське і російське).  Аліна Епріміан каже, що мала конкретну мету - зняти матеріал про блокування траси Ужгород-Мукачево у селі Ракошино. Однак свідки, в тому числі закарпатські журналісти стверджують, що вона лише розпалювала пристрасті серед пікетувальників своїми запитаннями. А також відмовлялася назвати себе та на якій канал працює.

Російська журналістка каже, що місцеві журналісти побачили наліпку на її камері з логотивпом RT, почали кричати: "Тут Раша Тудей!", а потім розпитувати.

"Я розповіла їм все, показала свою прес-карту. Я не планувала ховатися", - розповідає Епріміан.

Однак ті все-одно потім подзвонили у поліцію, які прибули з представниками СБУ - три міліціонери та представники спецслужби. Вони ретельно вивчили документи, однак не повірили, що копія її американського паспорту є справжньою. Тому зажадали поїхати до готелю, аби побачити оригінал.

Росіянка (чи то американка) каже, що розповіла правоохоронцям, що вона приїхала з Абу-Дабі, але народилася у Тбілісі, а також, що на даний час працює для берлінського агентства UPTLY.

"Я не зрозуміла причину мого допиту", - зазначає Епріміан. Каже, що її навіть погрожували прикувати до стільця наручниками, якщо не перестане чинити опір.

Епріміан обурена: "Вони видалили всі мої кадри. Місцеві журналісти можуть пишатися собою - вони показали на весь світ хто вони і в якій країні вони живуть... Це не журналістика - здавати своїх колег в СБУ. Що посіє, то і пожне, ця Україна!"

Телеканал Russia Today називає офіційною причиною депортації своєї журналістки те, що у неї не було жодної акредитації від засобів масової інформації. Раніше нібито для зйомок в Україні їй було достатньо американського паспорту.

Журналістка каже, що всі її зйомки було конфісковано, а представники СБУ переглядали їх на своєму комп'ютері. Однак згодом зазначила, що деякі кадри все-таки залишилися.

До 4 серпня Аліна Епріміан має покинути Україну. До цього з України було депортовано іншого журналіста з каналу RT Грехема Філліпса, якого підозрювали у шпигунстві та співпраці з терористами у східних областях України.



Джерело: Мукачево-нет

Див. також: Закарпатські патріоти організували інформаційний спротив спробам дестабілізації Закарпаття

журналісти, Закарпаття, Геббельс - милый Геббельс, відео, братушкі

Previous post Next post
Up