ЭтО пОлный прОвал або Чому кримський сценарій неможливий на континентальній Україні

Mar 24, 2014 18:17

Originally posted by sabrina_lite at ЭтО пОлный прОвал або Чому кримський сценарій неможливий на континентальній Україні
Мій викладач філософії був вельми цікавою людиною. Я завжди уважно слухала його лекції, ретельно все нотувала, екзамен склала добре, хоч зараз майже нічого не пам*ятаю. ))) Якось в одній з розмов він розповів мені, що родом з Бердянська (Запорізька область) і сказав, що є російськомовним українським націоналістом. На той час у країні при владі ще були так звані "донецькі", тож він запевнив мене, що жителі південно-східних регіонів - це не однорідна зомбована маса. "Вам, киянам, - говорив мені цей розумний чоловік, - здається, ніби ми всі там однакові. А насправді ми дуже і ДУЖЕ різні."

Півтора роки тому я сама побувала в Бердянську. Чудове охайне містечко біля моря, з цікавими пам*ятниками і доглянутим центром. Так, російськомовне на 95 %. Але я там чужою не почувалася.

Зараз мережею шириться думка, ніби південно-східні регіони за прикладом Криму так само прагнуть від*єднатися від України й утворити свою державу або ж стати під російський протекторат. Ця думка є помилковою хоча б тому, що Крим - це доволі специфічна територія, і ті настрої, що панують там, не обов*язково характерні для инших, навіть сусідніх земель. Немає нічого дивного в тому, що так звана "Руська весна", що мала дестабілізувати ситуацію і створити умови для подальшої інтервенції, завершилася "пОлным прОвалОм", так і не разкинувши над нами свої синьо-біло-червоні крила: провокаторів зупиняють на кордоні силовики, а місцеве населення, яке нібито ладне лягти кістками за путінські плани, щось не поспішає повставати проти "бЕндерівського Києва".

image Click to view



Швидка анексія Кримського півострова Росією була зумовлена двома вагомими факторами:

1)Наявність російською воєнної бази Чорноморського флоту;

2)Наявність російської (не російськомовної, а саме російської) більшості серед населення регіону;

А тепер звернімо увагу на ситуацію в инших нібито цілком прокремлівських областях, зокрема на їхній етнічний склад: в усіх без винятку регіонах більшість становлять українці (79% у Дніпропетровській області, 56% у Донецькій, 70% у Харківській, 62% в Одеській і т.д.). І більшість з етнічних українців отожнюють себе, ясна річ, з Україною, незалежно від того, якою мовою вони говорять у побуті - українською, суржиком або російською.  Не кажучи вже про багатьох болгарів, греків, євреїв, росіян, які вважають себе патріотами нашої землі. У зв*язку з останніми подіями рівень патріотизму в суспільстві значо зріс, причому в усіх областях: люди, які раніше були байдужі або ж відверто ворожі до нашої країни, тепер ладні робити все, аби вона зберегла свою цілісність і свій суверенітет. Фактично кремлівська інтервенція не розколола українське суспільство, а консолідувала його.

Тому у разі продовження експансії росіян уже на територію континентальної України Путіна чекатиме неприємний сюрприз. Тим паче, що легка анексія Криму, схоже, забила памороки багатьом імперастам: у них тепер святкова ейфорія та очікування швидкої перемоги.  Але потім все одно прийде похмілля чи, простіше кажучи, ОблОм.


https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=A-YM0zc3zgw

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=8XSFzYiBnw0

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Peha3E0k1qE

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=kWtmJ2BlkYc

думка, Донбас, Луганськ, Ымперцы, Україна, сепаратизм, статистика, відео, Донецьк

Previous post Next post
Up