Хліб на заквасці

Oct 07, 2023 11:04


Нещодавно я розповідала про подарунок Джині Беєр https://lenacab.livejournal.com/395572.html

І тоді я сказала, що в  посилці було ще дещо, про що я розповім окремо.

Так от. Це була знаменита закваска Джині, якій вже 54 роки. Джині вивела її з буйволячого молока, коли працювала в Індії, бо коров'ячого молока не було в цій країні. І весь цей довгий час вона пекла хліб на цій заквасці. Уявляєте? А коли Джині вирішила порадувати мене своєю останньою колекцію тканин, і пам'ятая, що я люблю пекти, вона подумала і про закваску, яку зазделегіть висушила, щоб вона не загинула під час довгої дороги, а дорога вийшла дійсно довгою, бо посилка в перший раз не була доставлена, повернулась до відправника і знову була повторно відправлена адресату. На це пішло майже 5 місяців. Але закваска на щастя вижила.







Так виглядала суха закваска. Два пакетика - це тому, що Джині боялась, що пакетик з першої посилки зіпсувався і вона зробила другий пакетик зі свіжою закваскою і додала в посилку, коли відправляла її вдруге. Але закваска вижила з обох пакетиків.



Процес відродження закваски.



Перший хліб. Простий з білого борошна.



Ще одна спроба, вже з додаванням житнього і цільнозернового пшеничного борошна. А ще були млинці на заквасці, оладки.



Ще одна не дуже вдала спроба. Не такий він і простий цей хліб на заквасці. Це інший всесвіт. Але дуже цікаво.



Ще був хліб дуже довгого бродіння, дві доби. Дуже смачний в перший день, але мав кислинку на другий день. Але це був найсмачніший хліб, який я спекла.



Експерименти тривають.

Мои работы, cooking, Кулинария, my works, jinny beyer, Джинни Бэер

Previous post Next post
Up