Green Card

Nov 16, 2008 12:17

Ось на днях з газетами  принесли анкету відомої американської програми Зелена Карта.
Ну зрозуміло, що чула про неї багато, що то просто удача для людей, які хотять виїхати на постійне проживання до США, тому не викинула зразу, а все-таки почитала.


Володар Green Card може постійно проживати на території США і юридично прирівнюється до громадянина Сполучених Штатів.
Така особа має право:
- жити в будь-якому місті США;
- викликати до себе в гості родичів, друзів або знайомих (моя думка шо то не так все просто з тими запросинами);
- отримувати кредити на купівлю нерухомості чи автомобіля зі ставкою 3-5%річних (ой шось то не дуже віриться на тлі економічної кризи);
- через 5 років проживання подати прохання і отримати американське громадянство (за бажанням але не обов"язково), та мати можливість оформити документи на право постійного проживання для своїх родичів.
Ось це пару таких прав, що мають володарі Зеленої Карти, там ще є, але вони не дуже суттєві, як на мене.


Але не все так просто, недарма - це лотерея:)))
Отже ці анкети збирають у одну велику базу даних, зі всього світу (то лиш уявіть кількість цих анкет) і комп"ютер вибирає з цієї маси  лише 100000 штук.  І все - ви гадаєти ви вже у Штатах. Ага щас. Тільки перші 50000 переможців з тієї 100000, які вчасно та юридично правильно оформлять документи, успішно пройдуть медичний огляд та інтерв"ю з американським консулом зможуть отримати візи (якій державі потрібні хворі громадяни). І це ще не все, переможцям потрібно буде оплатити вартість медичної комісії, імміграційних віз, авіа білети, юридичні та перекладацькі послуги по оформленню вашого пакету документів та підготовці вас до співбесіди у посольстві.
То нахріна називати це щасливою лотереєю, якщо люди патрапляють у таку фінансову кабалу. Та сім"ї з чотирьох чоловіт прийдеться років десять працювати, щоб повернути ці гроші.
Ще раз і ще раз упевнююсь, нічого дармового немає у цьому світі.
За все потрібно платити!!!

Лотереї

Previous post Next post
Up