Apr 06, 2011 22:37
4-6 personām
4 nomizoti lieli kartupeļi
25 g kausēta sviesta
3 ēdamkarotes olīveļļas
Glazūrai:
1 apelsīna sula
rīvēta miziņa no ½ apelsīna
1 ēdamkarote cukura
svaigi malti melnie pipari
Sakarsē cepeškrāsnī līdz 190 grādiem. Katru kartupeli pārgriež gareniski uz pusēm, liek ar plakano pusi uz leju un iegriež, it kā veidojot ļoti plānas šķēlītes, tā, lai paliktu 1 cm bieza nesagriezta pamatne.
Kartupeļus liek lielā cepešpannā. Bagātīgi pārziež ar kausēto sviestu, bet pannā ap kartupeļiem ielej olīveļļu.
Kartupeļus 40-50 minūtes cep cepeškrāsnī, kamēr tie sāk brūnēt. Cepot tos pa laikam aplaista ar sviestu un eļļu.
Kamēr kartupeļi cepas, kastrolī liek apelsīnu sulu un miziņu, piparus, cukuru un, maisot, līdz cukurs izkusis, karsē uz lēnas uguns. Turpina karsēt 3-4 minūtes, kamēr glazūra sabiezējusi, pēc tam noņem no uguns.
Kad kartupeļi sāk apbrūnēt, tos pārziež ar glazūru, vēl 15 minūtēm liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep, kamēr tie kļuvuši tumši zeltaini. Pasniedz nekavējoties!
pareizs-uzturs.com,
receptes,
dārzeņi,
kartupelis,
ēdieni