Менше тертя - більше потужності від ОККО. Або бензин на "нормальних" заправках

Oct 26, 2012 17:42


Раніше думав, шо на заправках ОККО - нормальний (литовський і білоруський судячи з документів на касі), а головне не бодяжений бензин.
Сьогодні я вже так не думаю. Але давайте по порядку: десь 11 ранку заїжджаю на заправку в Калинівці (траса Київ-Чоп) і заливаю майже повний бак (60 літрів при об'єму бака в 63.5) Євро-95 пального.
Проїжджаю п'ятдесят-сімдесят кілометрів і машина перестає нормально їхати: смикається і "не тягне". Потім загорається зловєщій check engine error. Десь кілометрів зі сто до Рівного їду з чеком паралельно прокручую в голові, що могло глобально накритись в 4-х річній машині, яка останнє ТО і діганостику пройшла чотири дні до цього. На бензин взагалі не грішив бо був впевнений, що на ОККО він нормальний апріорі. У Рівному дую на офіційне субарівське СТО, там пепелац підключають до комп'ютера, зчитують\гасять помилку і відразу питають де я заправлявся :-)
Помилка "Эффективность работы системы каталитического нейтрализатора ниже пороговой", за словами інженерів, в даному випадку свідчить про бодяжений бензин. Дзвоню в гарячу лінію ОККО - там приймають заявку і обіцяють розібратись. Але осадок остался. Зрозуміло, що довести факт наявності води у бензині папірцем з СТО я не можу, потрібно зливати бензин з бака і відправляти на експертизу, а тоді в суд чи відділ захисту прав споживачів. Але для себе я вирішив там більше не заправлятись, хоча завжди подобався їхній сервіс, відношення до клієнта і шпінатний суп в A la minute. Буду вдячний за конструктивні поради по заправкам з нормальним бензином в Києві і регіонах (SOCAR, КЛО, Шелл, Вог?).
UPD: За 2 місяці (!!!) відповіді від представиників ОККО \ Галнафтогазу так і не було, ситуацію ніхто не прояснив. Це при тому, що я: 1) Дзвонив в кол-центр 2) Відписав їм про ситуацію на e-mail 3) Продублював цей пост на їх Facebook стіну. Посєму там я точно більше не заправляюсь Вам не раджу. Не полінився і порахував, що з початку 2012 року заправився десь на 25К грн. вцілому, думаю доля ОККО там складала мінімум 20.000 тис.грн. А враховуючи водички\кави\омиватєлі\A la Minute - і всі 25.000 грн




P.S. Колись чув думку про те, що в столиці і на виїздах з міста не варто заправлятись у п'ятницю, бо часто трапляється, що бензин бодяжать саме тоді коли всі їдуть з міста і довести потім щось буде складно. Мабуть це таки правда.











світ перевернувся, бензин, ОККО, авто, ггг

Previous post Next post
Up