Чупакабра. Або як нетривіально приготувати картопляне пюре з грибами.

Feb 23, 2012 09:48



Взагалі-то це повинен бути дракон, але що виросло то виросло...
      Рецепт простий. Готувала не я.      
Ідея рецепту і виконання належить моїй подрузі  Яні.
Але я з вами нею поділюся. Все дуже просто. вам знадобиться:
картопля - 2 кг
гриби -1 кг
вершкове масло 100г
яйе - 2шт
олія рафінована - скількись-то, може 100г, аби гриби обсмажити.
огірки мариновані - штук 5, не меньше. Ми не рахували, коли їх різали.
маслини без кісточки 7 штук.
Приготування:
чистимо картоплю, ріжемо навпіл, солимо і варимо.
далі зливаємо воду і товчемо з додаванням масла і яєць на пюре.
гриби ріжемо і смажимо на олії до готовності.
з пюре і грибів ліпимо велику зразу і надаємо їй необхідної форми.
Для тих, кому лінь гуглити, що таке зраза:
зраза, то такий пиріжок зліплений з картоплі, всередині якась начитка уже з готового продукту: якщо м,ясо, то проварене, якщо гриби - посмажені.
По технологіїї зрази обкачуються в муці і підсмажуються на сковороді. Мають вигляд пиріжків.
Ми  "дракона" на сковороді не смажили, а просто зліпили і поставили на повільний вогонь у духовку, щоб страва була тепла. У нашому випадку це просто пюре з грибами, але гриби приховані. 
Звичайно, красивіше було б випікти звіра, аби він взявся золотистою шкіркою, але у нас не вийшло. ну і боялись ми, що підгорить.
Перед подачею на стіл, прикрасили нарізаними огірками та маслинами. 

рецепти, фото, візуальне

Previous post Next post
Up