Так! Смак гэтага печыва пераканаў мяне ў тым, што з жытнёвай мукі не толькі хлеб можна пячы, але і ўсялякія прысмакі і слодычы.
Ммм, з гарбаткай, ды з самаробнага кубачка - ну сапраўды, смак - не ад'есціся!
Рэцэпт зноў ад Раечкі. Шчыра кажу заўсёды, што я рэдка калі прытрымліваюся цалкам арыгінальных рэцэптаў, але ў гэтым выпадку рабіла ўсе дакладна па інструкцыі - тым больш, што сам рэцэпт ну вельмі просты. Але глядзіце самі.
Ингредиенты:
Порядок приготовления:
* разбить в миску яйца, добавить сахар. Размешать до растворения последнего.
* постепенно добавить растопленное сливочное масло (не горячее!!!)
* размешать и добавить сметану
* затем добавить соду, смешанную с мукой (1 ч л)
* перемешать и всыпать муку с корицей
* замесить крутое тесто.
* далее я не следовала в точности рецепту, а завернула тесто в пленку и на 20 минут положила в холодильник.
* раскатать тесто тонким слоем (у меня было приблизительно 3-4 мм) и смазать яичным желтком.
* провести зигзагообразный узор при помощи шпателя или вилки.
* вырезать выемками фигурки
* Застелить противень бумагой для выпечка, выложить печенье. Для разнообразия вкуса можно посыпать кунжутом, не тающим сахаром, корицей (кстати, корица в тесте - это моя вольность)
* выпекать 15 минут при температуре 180 градусов.
* печенья получается много, 4 противня. Оно хорошо хранится, но очень быстро съедается. И еще хорошо тем, что оно не приторное, в меру сладкое. :)
Мае каментары:
- Цеста для печыва атрымліваецца такой прыемнай кансістэнцыі, нават нечым нагадвае мне гліну для лепкі:)
- Я, каб аблегчыць сабе працу, не выразала печыва формачкамі, а проста нарэзала раскочанае цеста ромбамі.
- У мяне змясцілася ўсё печыва на адной блясе і яшчэ адной даволі вялікай форме для выпечкі. Але я так шчыльненька выкладвала яго, форма печыва дазваляла.
P.S. На абодвух здымках мае вырабы. Кубак і сподачак паліваныя, місачка з лісцем купалася перад абпальваннем ў малацэ.