Рецепт цієї страви я колись переписала з журнала "Люблю готовить".Це ще один варіант дерунів, які запікаються в горщику і дуже смачно поєднуються з мясом і грибами.
10 середні картоплини
3-4 столові ложки муки
100 грам молока
1 яйце
200 грам мяса
300 грам грибів ( у мене морожені різні)
2-3 цибулини
250 грам сметани
олія,сіль,перець.
Картоплю потерти на дрібній терці, посолити, додати муку,молоко,яйця, добре перемішати і пожарити деруни.
Мясо порізати 1х1,пожарити до готовності
Окремо обжарити гриби і порізану півкольцами цибулю.
Мясо перемішати з грибами.
Заповнити горщики в такій послідовності:2-3 маленькі деруни,слой мяса з грибами,слой цибулі, слой дерунів і так до самого верху ( верхній слой - гриби, мясо і цибуля ).
Сметану розвести пополам з водою, посолити, поперчити і залити до половини горшка.
Горшки покласти в добре розігріту духовку на 20-30 хвилин.