Готую плов по даному рецепту вже років 10. Плов виходить дуже добрий.
500 грам мяса
300 грам цибулі порізати більшими кубиками
300 грам моркви натерти на крупній терці
150 грам рафінов.олії
2.5-3 стакани рису (обовязково намочити на 5-6 годин)
У казан для плову налити олію, розігріти висипати порізане кусочками мясо, обжарити, зверху викласти шар цибулі, шар моркви і трохи протушити, а зверху висипати відціджений від води рис.
На 3 стакани рису 3.5-4 стакани кипятку,в який додати більше половини столової ложки солі і акуратно вилити це зверху на рис. Всипати трохи приправи до плову і повтикати в рис почищені зубки часнику Зменшити газ до мінімуму і плотно накрити кришкою, через 15-20 хвилин проколоти деревяною шпажкою до дна чи є вода, якщо треба то зовсім трошки долити. Варити десь хвилин 40, обережно не переварити, бо рис розвариться. Так у мене вийшло тепер, засиділася в неті і трохи переварила.
Готовий плов укутати грубим одіялом.