Maślankowe

May 29, 2011 11:52

Takie proste, szybkie a baaaaaaaaaaaaaaaardzo smaczne


Read more... )

rabarbar, wypieki, kruszonka, ciasto, truskawki, maślanka

Leave a comment

madasja May 30 2011, 12:40:28 UTC
jakie puszyste! pycha! jakiej wielkosci blachy użyłaś na tę ilość skladników? tak na oko 30*30 cm?

Reply

madasja May 30 2011, 12:40:53 UTC
ups, gapa ze mnie, juz widzę, że 24 x 36 cm

Reply

krystyna9 May 30 2011, 12:51:17 UTC
Można wziąć mniejszą blachę i ciasto będzie wtedy wysokie. Ale ten rozmiar (24x36) wydaje mi się najbardziej odpowiedni. Ciasto nie wymaga żadnego robota czy miksera. Ja wszystko mieszam tylko chwilkę trzepaczką rózgową i to wszystko. A jest naprawdę bardzo smaczne

Reply

madasja May 30 2011, 13:09:37 UTC
Twoja wysokość wydaje mi się idealna. O trzepaczce też pomyslałam w pierwszej kolejności, nie ma po co wyciągać do tego miksera. Obiecują nam upały na weekend, ale itak zrobię. Sezon na rabarbar i truskawki - a to najlepsze dla mnie połączenie owoców :) Dziękuję za przepis. Twoje zdjęcia sa takie idealnie, że zawsze chce się powtórzyć.

Reply

krystyna9 May 30 2011, 17:52:08 UTC
Och, bardzo dziękuję za miłe słowa. A zdjęcia robię takim taniutkim, zwykłym, prostym aparatem. Bez żadnych obiektywów i innych bajerów.

Reply

madasja May 31 2011, 07:38:57 UTC
Ja tez mam taniutki zwykly i prosty aparat, ale dość kaprysny, nie moge rozszyfrować w nim ustawień, wiec nie zawsze wychodzą zdjecia :(

Reply


Leave a comment

Up