Привіт!
Сьогодні тут буде маленький відгук на книгу видавництва Старого Лева, воно є одним із моїх найулюбленіших, книги в них завджи красивущі і супер якісні! І так сьогодні читається - Джордж і таємний ключ до Всесвіту від того самого всезнаючого професора Стівена Гокінга та його дочки Люсі. І рецепт класнючого торта, від якого я не можу відірватися..такий він ніжний і смачний!
Книга розповідає про космос і всі ці дивовижні чудеса, що там відбуваються через історію хлопчика Джорджа, у якого батьки помішані на еко-житті, я також на цьому зовсім трішки помішана, та тепер я на це подивилаьсь під іншим кутом :) Повернемось краще далі до Джорджа, він дуже цікавий хлопчина і марить космосом, як я його розумію..в дитинстві це для мене також було темою номер один!
Він в ції книжці перевтілюється в маленького космонавта-дослідника який дізнається багато цікавого, ну і я біля нього, ну дуже багато цікаво про чорні дірки, туманності, планети, Місяць, супутники...Словом вам не прийдеться нудьгувати! :)
І все це з неймовірним оформлення, є і чудові ілюстрації і кольорові, якісно зроблені зображення планет і всяких крутих космішних штук..Ось кілька сторінок для прикладу!
Ну як зацікавились? :) Я от ні на хвилину не пошкодувала, що придбала цю книгу, вона справдічудова і підійде всім від 9 до 100 років! Адже я не такий вже й спец в астрономії, а тут все було пояснено зрозуміло і доступнно і головне красиво. Я всім рекомендую!
І так до шифонового бісквіту з полуничним кремом! Цей рецепт мені порекомендувала мені подруга, і я також не пошкодувала що спробувла, адже він такий ніжний такий вогогий і м'якенький, як хмаринка!
Все що Вам потрібного для нього (на круглу високу форму діаметром ~ 26 см) це :
- 3 великих або 4 маленьких яйця
- 1 склянка неповна (без гірки) муки
- 110 грам цукру
- 0.5 ст л олії
- 5 ст л теплої води
- 1.5 ч. л. порошку для випікання
- 1/3 ч.л. солі
- 1 ч.л. лимонної кислоти
- 1 пачка ванільного цукру, або 1 ч.л ванільної есенції
Сам процес приготування коржа, він виходить високим, тому я його розрізала на три частини і перед розрізанням він має бути повністю охолодженим. Нуссс приступимо:
- Розділити окремо білки та жовтки. Білки збити з лимонною кислотою і 1 столовою ложкою цукру.
- Жовтки окремо збити з частиною цукру + водою теплою + олією (олію вливати частинами) і потроху так збивати до однорідної маси, поки все не вимішається.
- Змішати сухі інградієнти : мука, рештки цукру, порошок до випічки та ваніль.
- Суху масу поступово вмішувати до збитих жовтків, і все це вимішувати потрібно в одну сторону!!!
- Після того як вмішли сущу масу, додаємо поступово і білки! Тісто може здаватись вам рідним, як піга, але це так і задумано :)
- Форму (дно) застелити пергаментом і влити туди тісто! Випікати при 180 градусах - 45-50 хв, проте через 30 хв випікання потрібно обов'язково знизити температуру до 160-170 градусів. І під час випікання перші 30 хвлини краще не відкривати духовку, адже бісквіт може впасти, перевіряти готовність способом зубочистки після 45 хв і підглядати у віконечко за бісквітиком ніхто не забороняє :)
От і все, а крем я просто взяла масло і почала збивати його з цукровою пудрою, і вмішувала збиту в блендлері полуницю! Поки все не змішалось в одну масу, перемастила коржі і в холодильник, щоб гарно все застигло.
Сподіваюсь у Вас літечко пропливає спокійно і затишно!