Чому в Україні таке дороге житло?

Jun 11, 2013 23:44

Оригинал взят у victor_tretyak в Чому в Україні таке дороге житло?

"Не все  так просто как кажется"
из законов Морфи
Чому в Україні таке дороге житло?Ні для кого не секрет, що проживання в Києві може обійтися, для Вас, набагато дорожче ніж в Варшаві, або Празі, чи навіть в Берліні.

В структурі витрат, в Києві найдорожче для Вас буде саме оренда житла(ні для кого не секрет, що в Києві проживає 3 млн. людей, а якщо додати заробітчан то всі 5 млн. людей), попит на житло, буде завжди тому і ціни злетіли дуже високо, але звідки подібна ситуація у регіонах України??? Чому сьогодні щоб придбати однокімнатну квартиру необхідно заплатити 24-25 тис. доларів. Це явно розходиться з постулатами, про те, що квартира має коштувати 2 річні зарплатні!!!


Давайте розбиратися…
З чого починається будь-яке будівництво? З проектно-кошторисної документації, яка ст. 877 ЦК покладається на підрядника, він повинен згідно неї побудувати будинок, або багатоповерхівку, все залежить від того, що Ви хочете, будинок, або квартиру.


Після того, як Ви оформите всі необхідні документи(завдання не з приємних, бюрократія, хабарництво, до 30% відкатів…). Залишимо бюрократію, бюрократам, і перейдемо до вибору матеріалу, якщо це багатоповерхівка, то вибір очевидний, але, якщо це власний будинок, тоді виникає питання: з чого його будувати, щоб будинок вийшов і дешевий і довго простояв?

Будинок можна побудувати з природних матеріалів, наприклад, хорошої цегли, колод великого діаметру або саману. Цегла відпала відразу, оскільки в наший країні якісний матеріал дуже рідко поступає в продаж і коштує неймовірно дорого. При цьому для створення необхідного мікроклімату потрібні дуже товсті стіни, а значить, могутній фундамент. Будувати з саману(суміш глини, піску і соломи) - матеріал, звичайно, дуже цікавий, але разом з тим дуже загадковий: старовинні технології будівництва загублені, визнаних майстрів немає, вологостійкість стіни сумнівна, а вага споруди настільки велика, що вкладення у фундамент можуть перевищити вартість основи під цегляний будинок.

Починаймо будувати…. Але повернемося, до… нашого клімату, як я вже зазначав у цій статті, клімат у нас не найкращий і зимою буває дуже холодно, тому стіни мають бути відповідні, під товсті стіни має бути встановлений гарний фундамент, і ось тут виникає головне питання, скільки поверхів економічно вигідно будувати в Україні? І взагалі чи будувати вигідно в Україні?

Значне промерзання грунтів, робить свою справу, і саме через це у нас фундамент, може досягати 30% вартості проекту. В Баварії, ж є практика, коли фундамент взагалі не закладається під будинки! До того ж як видно на карті, ми з Баварією в різних поясах!!!


Також товщина стіни, в Англії це 1 цеглина(20 см) тільки несуча функція, в Україні ж 3-3,5 цеглини(до 1 м). Зрозуміло, що будинок в Україні, який буде по товщині 20 см стіна, не переживе жодної зими, а вони у нас холодні!
Для порівняння в Малайзії для одноповерхових будинків, використовують шифер, в Таїланді листи металу, товщиною 1-2 см.


Наш фундамент для одного поверху, витримає відповідно трьох поверховий будинок з Англії!
Крім того, через значне промерзання ґрунтів(до 1м), нам необхідно всі каналізаційні труби закладати набагато нижче ніж аналогічні в Німеччині.

А якщо почати будувати зимою, то це втричі дорожче ніж будувати той самий об’єкт влітку!


Крім того, через значні снігопади, які в Україні є звичним явищем(В США коли випадає снігу більше ніж 10 см задіюють національну гвардію), і їх рівень доходить до 50 см, будувати кришу необхідно також за незвичними для Європи технології, витримати таку вагу не кожна Європейська криша зможе витримати!!! І також потрібно розділяти криші по районах, де більше йдуть дощі(інша форма черепиці), і для сніжних районів!!!

Поки, що як бачимо будуватися в Україні, дорожче раза в 3 ніж в Німеччині, а це значить, що амортизація таких будівель буде вище, і довговічність таких будівель також значно нижче!
Тому особисто моя думка, необхідно вкладати значні інвестиції в науку, та в модернізацію, оскільки, будувати нові заводи в Україні не вигідно, тому потрібно раціонально використовувати те що є, і розвивати не матеріальна виробництво, приміщень потребує менше, а ефект буде більший!!!
Previous post Next post
Up