Годувати будуть, але кулемет не дадуть

Mar 16, 2014 14:45

Українська влада вимагає у США військової допомоги. Чого Києву стягувалося для стабілізації обстановки в країні, де ось-ось почнеться громадянська війна?
Потрібні Києву «значні» партії зброї та боєприпасів, а також «засоби зв'язку, авіаційне паливо і прилади нічного бачення». Крім того, Україна хотіла, щоб США ділилися з нею «розвідувальною інформацією».
Резолюція на ці хотілки була накладена проста! «Американські власті відповіли відмовою» - пише Wall Street Journal. Волелюбной владі України обіцяні тільки армійські продовольчі пайки.

Находці американців можна захопитися. Запаси пайків в армії ж треба освіжати, у них термін придатності, вибачте. Закуповуються нові. Підтримка місцевого бізнесу державою в кризу, щоб ви знали. А списані з'їдять на Україні. Якщо нові власті не прочухаються і не почнуть займатися справою, то вже дуже скоро на Українi будуть їсти все, не цікавлячись терміном придатності і складом продукту.
Навіщо українцям зброя? У них її і так повно, тільки вони її не можуть утримати. У Львові тисячами автомати тягнуть зі складів, вже до кулеметів і гранатометів дійшло. Скоро танки почнуть приватизувати!
Америка це розуміє, тому нічого й не дасть. Як у колодязь впаде, потім терористам перепродадуть. Де-небудь в Іраку чи Афганістані всякі муджахеди візьмуться стріляти з американської зброї по американських солдатах. Як потім перед конгресом виправдовуватися? Та ну їх...
Про паливо взагалі якийсь блаженний писав. Паливо на Українi живе, поки не підженуть бензовоз і не зіллють. Після цього воно розчиняється на просторах і шукай його. Вони своє паливо розкрадають уже складами! Американське якесь особливе? Його красти зовсім совісно і негідно?
Читаємо, до речі, акуратно. Авіапаливо. Це проти кого ж потрібно заправляти літаки? Крим атакувати, чи що? Щось підказує, що не будуть. Інстинкт самозбереження льотчиків посильніше свідомого почуття. Скажімо, Донецьк бомбити полетять? Теж мимо. Що ж таке виходить! Одна дорога американському паливу, в кишеню і на ринок?
Пайки зовсім інша річ. Гуманітарна допомога. Не те оголодають. Ще піар хороший: доблесний американський зольдат «готує товстий бутерброт маленький український дівчинка». Потім гудбай, в літак і додому в Техас. Уговор тільки перед камерами нікого не вбивати, або наступний бутерброд не привіземо. Ви тепер цивілізована євроінтегрована нація.
Америці Україна не потрібна. Один геморой, ніякого прибутку. У Києві авантюристи марять якимись фантазіями про постачання зброї або про введення військ НАТО. Найпростіше було б віддати країну під окупаційну адміністрацію і перекласти відповідальність за весь хаос на Захід, якось не виходить повісити на москалів. На Заході не дурні правлять, вони це розуміють.
І нічого-то Київ не отримає. Крім списаних армійських пайків, невеликого грошика на кишенькові витрати і поблажливих поплескувань по плечу. Воювати за «хто НЕ пригае, той москаль» в Америці бажаючих немає.

Русская версия

Америка, Києв, США, НАТО, Україна

Previous post Next post
Up