Україна перетворюється на Зону

Mar 15, 2014 16:45

Вже повно доказів тому, що офіційні структури України не справляються з контролем обстановки в країні. Чи то у них вже і можливостей для цього немає, чи то так захоплені поділом влади, що не до населення.
Грошей немає, звідки брати поточні платежі бюджету? Збирання податків впало, регіони прагнуть затиснути кожну копійку (і мають рацію: жителі тут, їм потрібніше, а київські злегка не в собі). Розквітає временщічество і злодійство, тягнуть все, що лежить на виду.

Особливо відрізняються герої революції. Один автомобіль Януковича приватизував, інші почали відбирати бізнес у «поплічників старої влади». Треті днями спробували винести в Києві банк. Тягнуть ПММ, метал, запчастини з заводів.

Зброю теж тягнуть. А замість централізації управління військових з МВС і стабілізації обстановки в Києві придумали якусь Національну гвардію, яку вже почали збирати з радикальних націоналістів і ось-ось озброять.

Країна некерована, розсипається на шматки, окремі області вже живуть як феодальні баронства. А вони якісь «ескадрони смерті» придумали, щоб нести в українську провінцію високу культуру Майдану. «Москалів на ножі» і так далі. А тих москалів в Україні добре якщо десять мільйонів. Адже то й більше: хто їх розбере, западенців, який у них критерій «українця»? Комусь дуже хочеться перевершити руандійський геноцид, найстрашніший кошмар планети після німецьких таборів смерті? Бажаючи вже є, а хто їх зупинить?

І весь час якийсь нехороший, по підлітковому жорстокий балаган. Спочатку губернаторів б'ють і наручниками приковують, потім «Беркут» на колінах каятися змусили. Тепер ось якісь зальотні молодці з Западенщини провокують погроми то в Донецьку, то в Харкові. У Харкові взагалі стрілянину влаштували із захопленням заручників. Україна перетворюється на якусь небезпечну, напіврозвалену Зону.

Тут комусь Крим спокою не давав. Російська окупація, напруженість, ось-ось стріляти почнуть один в одного. Де там напруженість? Все тихо, чисто, мирно. Чемно, як говориться. Де там перестрілки, де взяття заручників, де погроми, де формування «національної гвардії» з неонацистів?

Адже в Севастополі в перші дні вийшов той же самий Майдан. Той же самий, тільки російський. І нічого не зламав, не спалив і не розстріляв, хоча зброї в Криму повно, більше, ніж у Києві. Просто взяв владу в свої руки.

Жителі півдня і південного сходу України, надивившись на дві такі великі різниці (як у них прийнято говорити в одному південному місті), можуть почати робити висновки. Неприємні для київських в'язнів, азартно озброюваних бойовиків Правого Сектора. І що влада Турчинова, Яценюка і Яроша вживатимуть проти російських регіонів України, які піднімаються - одному Богу відомо.
МЗС Росії 14 березня, після донецької бучі, вже сказав без натяків: «Росія усвідомлює свою відповідальність за життя співвітчизників і співгромадян на Україні і залишає право взяти людей під захист».

Куди вже ясніше? Наводьте порядок у своєму домі - або не нарікайте, що сусіди викличуть міліцію.

Русская версия

Києв, Крим, Майдан, Турчинов, Україна, Яценюк, Ярош

Previous post Next post
Up