Скандинавія.Рибалка

Oct 20, 2012 14:27

Скандинавія,а впершу чергу Фінляндія давно вже стали синонімом до слова рибалка.Неймовірна кількість озер та річок в яких водиться неймовірна кількість риби.
Риболовля крім вудіння поплавочною удочкою з берега є платною.Ліцензія в залежності від терміну і види риболовлі потребує оплати,наприклад ловля спінінгом з берега та човна на тиждень коштує 7 євро.Відразу хочу признатись,що ловили ми без ліцензії,так як "євролаве" було обмежена кількість і 1,5 місяці подорожі ми займались...безкоштовним виловом за що перепрошую у громадян фінів.


Перша риболовля пройшла не дуже вдало,була прохолодна дощова погода в місті Лапеенранта.Пробували ловити і на спініг і на поплавок,у висновку 10 плотвичок були доставлені на кухню для першої ухи.


Після цього ми продовжили свій рух і в Кангасємі я поймав с першого кидка свою рекордну щуку 4 кг,але не рекордну в той день,Саша через хвилин 20 витягнув просто монстра(7 кг)


Через декілька днів продовжили подорож і зупинились пожить серед лісу на березі величезного озера,в якому нажаль нічого не спіймали,але невеличке озеро яке було неподалік забезпечувало нас необхідним білком і масою вражень.


Щука і окунь були дуже численні в тих місцях і прийшовши з рибалки опухші від укусів мошок та комарів яких було просто неймовірна кількість,ми займались приготуванням вечері яка починалась в 2-3 години ночі(сказувались і білі ночі і пізній приход з вудіння).
Щуки ці 7 днів попадались невеликі


і дуже часто попадався окунь,якого під берегом можна було на силікон ловити "зимовим способом"


Із щучих голів зробив собі сувеніри задопомогою мурашників,місцями мурашники були людського зросту.


Температура ввечері іноді опускалась до 0 градусів  і в після цього фото на замасі відірвався попер,довелось за ним метрів 30 пропливти.


Через тиждень ми були в іншому місці на березі озера Юлясярві,де ми зняли будинок і жили до кінця поїздки там і рибалили.
В день заселення зробили свято живота і наловили за годину відро плотви яка клювала майже на пустий гачок.


Після заселення майже кожень день рибалили.Восновному вечоро і в ночі.Ось так виглядало озеро о 1 годині ночі.


А це улов на годинку раніше.


В Швеції пробували спіймати лосося на воблер та попер,але марна справа.


На цьому фото людина,яка спіймала свій перший трофей хижої риби на спініг.


В цей же день і я пару годин проходив зі спінінгом,та нічого не впіймав.


Зато самий фартовий серед нас був при трофеях.


Кожень день попадались щуки вагою 3-4 кг,ми їх назвали стандартним розміром.
Самим уловистим вечором результат був таким,не рахуючи плотви.


Під кінець Серпня щука почала попадатись дуже рідко,а в основному навіть гралась з нами,хватала приманку,тягнула і відпускала і так на одному
місці могло бути до 5 раз.


Але 1-2 в день  все одно були гостями за нашим столом


Під час поїздки в Норвегію ми не взяли з собою риболовецького знаряддя,про що потім жаліли.
Але і в норвегії попався трофей,який спіймали руками біля берега океану.


Окунь, Скандинавія, Швеция, Угорь, Швеція, Путешествия, Озеро, Скандинавия, Рыба, Финляндия, Рыбалка, Норвегия, Лес, Подорожі, Щука

Previous post Next post
Up