Бракує кулемета...

Mar 09, 2013 12:37

Хто дивився жалобну церемонію в Каракасі в прямому телеефірі? Якийсь жахливий Танок смерти, де зашкалює концентрація сил зла. У почесній варті Олександр Лукашенко зі спадкоємцем престолу - позашлюбним цесаревичем Колею, який корчить гримаси, Махмуд Ахмадінежад, який цілує труну; збоченець Рауль Кастро, кошмар Екваторіяльної Гвінеї (зрозуміло, Mundo Iberico, це єдина колишня іспанська колонія в Африці, Західна Сахара та шматок Марокко не рахуються) диктатор Теодоро Обіанг Нгема і ... в цій "чудовій" компанії кривавий міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров, який усе-таки прилетів до Венесуели. Усіх присутніх, своїх друзів і подільників, небіжчик любив цинічно називати "Віссю добра" ...











Рауль Кастро
Прилетів і президент Колумбії Хосе Мануель Сантос - що виглядає шляхетно на тлі багаторічних образливих, кажучи відверто, випадів Каракаса на адресу Боготи, підтримки кровожерних комуністичних партизан FARC і інших великих і малих каверз. Тут президент Перу Ольянта Умала, президент Мексики Енріке Пенья. Їх можна зрозуміти - кожен планує жити й правити вічно, а нагадування про те, що вони смертні, як усі, дуже засмучує. Всього перші керівники 32 держав, а офіційних делегацій - 55. Мабуть, чимало людей у світі нині шкодують, що ніхто не дасть по присутніх кулеметної черги... Якби події в 2010 році склалися дещо інакше, тут стояла б і Юлія Капітельман, у миру Тимошенко, разом із Турчиновим і Немирею.



Величезний золотий хрест над труною ожирілого деспота. Офіцери президентської варти Венесуели в червоній гусарської формі, у такій самій билися їхні предки в останній на венесуельській землі історичній великій битві при Карабобо. І поруч з тілом - золота шабля Симона Болівара. Психопата, котрий перетворив Венесуелу на комуністичний заповідник, звідки потікали освічені білі люди, намагаються вписати в історичний контекст поряд зі справжніми героями.


Битва при Карабобо. Картина венесуельського художника початку XIX століття

Час від часу всі присутні (для 90 відсотків з них рідна мова - іспанська) сумну церемонію переривають, хором скандуючи сатаністичне гасло: «Чавес живий! Чавес не помер! Чавес примножився - у всіх нас! ». Занадто багато золотих кашкетів, погонів, еполет, чорних окулярів і жіночих міні-спідниць, починаючи з дочок Чавеса. Але виглядає ефектно. Чарівно. Не можна не визнати, що більшість із відомих присутніх в траурному залі - люди, як прийнято говорити сьогодні, "з великою харизмою". І тому багато хто - особливо небезпечні. Зло часто чарівне. Чарівністю воно краде душі неписьменних, інтелектуально обмежених людей із низів, що насилу орієнтуються в світі, де добро і зло перемішані, що мріють про Вождя, який навчить їх, вічних дітей, які не можуть жити без Батька, - як жити далі. Коли Вождь іде, їхня щира, добра, любляча скорбота не знає меж. Як було 60 років тому в Москві. І як зараз в Каракасі.










"Не треба казати "Слава Богу!" Слід говорити: "Слава Сталіну!" - "А як Сталін помре?" - "От тоді треба сказати: "Слава Богу!".

Так, Венесуелі дуже сильно бракує сильної генеральської руки, танків на вулицях і... стадіону...

Чавес, Иран, Латинська Америка, Білорусь, Венесуела, Росія, Россия, погребальная обрядность, антикомунізм, Беларусь, політнекоректне, погребальный обряд, політика, погребально-поминальная обрядность

Previous post Next post
Up