Ще одна стара світлина

Jan 26, 2015 19:32


Цей хлопчина, якого я спершу прийняв за українця, - урядник козацьких військ, осетин Іналдико (Нагко) Джикаєв, який «за безприкладний героїзм» був нагороджений чотирма Георгіївськими хрестами всіх ступенів - повним бантом Георгія. Він став кавалером Георгіївських орденів в 24 роки. Воював у складі загону особливого призначення на Румунському фронті. Після всіх післявоєнних подій повернувся до рідного Ардону.

Серед українців нині чомусь поширене мазохістське замилування версіями свого походження від чорних клобуків, половців і навіть татар. Їх пропагують безграмотні краєзнавці - переважно невдахи, яким не вдалося зробити наукову кар'єру чи навіть отримати гуманітарну освіту, ласі до сенсацій журналісти, безсовісні екскурсоводи тощо. Часто це просто мережеві божевільні, люди з психосексуальними відхиленнями, що зациклені на боротьбі з націоналізмом, ненавидять українців. Зате вони товаришують із шовіністично налаштованими представниками тюркських народів. Аргументація в усіх однакова - народна етимологія топонімів або антропонімів, яка будується на всіх одразу тюркських мовах усіх груп, шмарклі про добрих половців, яких кривдили злі русини (насправді предки українців), про незафіксоване документами їхнє начебто осідання в Україні, про заснування ними козацтва, що теж нічим не підтверджується. На реальні звістки джерел про половців, їхній побут, звичаєвість увага не звертається, для таких теорій це не потрібно.

А як стосовно скитів, сарматів, аланів? Ось прямий нащадок аланів - осетин із типово українським обличчям, стрижений Гоголь, як сказав жартома мій осетинський приятель. Він не доказ того, від яких саме народів походять українці???

історія, украинофобия, мілітаризм, история, украинцы, українці, антропология, война, осетины, фото

Previous post Next post
Up