Лехайм, татарва

Dec 17, 2014 17:59



Кримські татари, котрі вже порадували своїх наївних українських симпатиків тим курултаєм, на якому вони прийняли рішення колективно набувати російське громадянство й брати участь у сепаратистському уряді, а потім заходилися знімати з посад етнічних українців, можуть провести наступний курултай у Туреччині. Не в Україні, яку вони начебто вважають своєю Батьківщиною.

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Туреччини в Україні Йонет Джан Тезель. Про це згадуєш, споглядаючи знімок Мустафи Джемільова зі святкування Хануки в київській синагозі імени Бродського:



«Два дні тому тут був турецький міністр закордонних справ. Він зустрівся з паном Клімкіним і президентом. І, звичайно ж, добробут і права кримських татар були однією з головних тем. Ми говорили про те, як допомогти нашим братам і сестрам... Я особисто підтримую постійний контакт із місцевою громадою кримських татар, і в цей важливий час ми, звісно, будемо допомагати їм, як тільки зможемо. Ми шукаємо способи, як їм допомогти... Провести Курултай у Туреччині - це рішення самих кримських татар. Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу завив, що Курултай можна провести в різних країнах. Кримські татари розглянуть усі варіанти і приймуть рішення. Організують Курултай кримські татари, і я не думаю, що подорож до місця його проведення є великою проблемою. Вони приймуть рішення, найкраще для них самих», - сказав Йонет Джан Тезель.

Як відомо, Туреччина не визнає кримських татар окремим народом. Вони офіційно вважаються частиною османської нації, а їхня мова - говірками турецької, що нагадує ставлення росіян до вкраїнців або білорусів, але ніскілечки не спиняє самих кримських татар. Українці, що полюбляють розказувати про їхній патріотизм і прихильність до України, ніколи над цим фактом не замислювалися. Тепер їм варто було б подумати, громадянами й патріотами якої країни вважає себе їхній обожнюваний єдиний корінний нарід з російськими пашпортами в кишенях і Туреччиною в душі...

украинофобия, Украина, татарва, Крим, татари, тюрки, Туреччина, Україна, турки, Крым, османи

Previous post Next post
Up