Остаточна аналітика брехні влади про вибухи на військових складах

Oct 10, 2018 13:59



Цікаво, що ці вибухи сталися практично рівно через рік після того, як 01.10.2017р., ГенпрокуЛОЛ, Юрій Луценко, на всю країну, в єфірі ТСН на каналі 1+1, доповів про результати розслідування вибухів на військових складах у Балаклії.

Його, разом з військовою прокуратурою, інфантильні фантазії, полягали у феєрічному монолозі дешевого актора про БПЛА, які нібито прилетіли з Росії і відбомбилися по військових складах у Балаклії, що, власне, і стало причиною вибухів на цих складах.

З урахуванням того, що вибухи в Ічнє вже теж повсюди пояснюються російською диверсію і, доволі можливо, що російсьі ударні БПЛА, які знову вилетять з дурних голів Бірюкова, Матіоса і Луценка, долетять до Ічні, пропоную частину свого допису на ФБ, який я зробив наступного, після виступу Луценка на ТБ, дня і в якому я показав, чому Луценко бреше:

"Інтерв'ю, яке Юрій Луценко дав програмі ТСН зайвий раз підтвердило ніцисть і брехливу сутність цього комсомольського виродка.

Питання про Калинівку. Замість детальної розповіді про якісь здобутки слідства Луценко почав розповідати про Балаклею. Припустимо, що по Калинівці поки що не можна оприлюднювати дані слідства. Але, що нам Юрій Віталійович розказав про Балаклею?

Схема проста - в будь-яких випадках валити все на Росію. Замість об’єктивної інформації.


Власне, по Балаклії ГенплокуЛОЛ розказав, що з боку Росії прилетів БПЛА і двома керованими ракетами/бомбами підірвав військові склади.

Здається, дуже просто. Але, коли починаєш розбиратися в цій інформації виникають питання.
Справа у тому, що у Росії немає на озброєнні ударних безпилотників. А саме вони мають можливість нести і використовувати бойові снаряди.Тим більше, такої потужності, аби підірвати бетонні споруди.

Наприклад, найменша керована російська бомба об'ємного вибуху з лазерним наведенням КАБ-500-ОД, дія якої схожа на термобаричний боєприпас, важить 370 кг. А який БПЛА зможе принести 2 таких бомби? Таких у Росії немає.
Тема відсутності у Росії ударних безпилотників легко гуглиться. Наразі у московитів існують лише прототипи і якісь зразки для заводських випробувань. Навіть не державних. Хоча, на розробку
важких і середніх ударних БПЛА з російського бюджету виділені чималі гроші.

Ще один момент. Луценко сказав, що слідством встановлено, що бетонне укриття було пробите термобаричним снарядом після чого і вибухнули самі склади. Але ж, термобаричні снаряди і бомби нічого не пробивають. В них інший принцип дії - підрив у повітрі вибухово-повітряної суміші у вигляді аерозольної хмари. Кумулятивним ефектом такий снаряд не володіє. І, якщо, атакована будівля щильно закрита, то й термобаричний боєприпас їй до одного місця.

В принципі, фантазії військових прокурорів, які ніколи в армії не служили і які розслідують справи щодо вибухів військових складів, після історії з тепловізором дивувати не повинні.

Гаразд. Припустимо, що все було так, як говорить одвічне брехло Луценко. Тоді виходить, що Україна ніяк не захищена від дій російських ударних БПЛА, а просто фіксує їх РЛС? І це на четвертий рік війни з Росією! Що там нам розказують про українську армію, як одну з найпотужніших у світі?

А ще виходить, що з території Росії, не ДНР/ЛНР, був здійснений авіаналіт з бомбардуванням стратегічного об’єкту, а від нас жодної реакції і претензії до Росії! І це вже зовсім не гібридна війна, як каже рошенівський блазень Юрій Віталійович. Це акт прямої агресії сусідньої держави. Хоча, після вторгнення російських військ під Іловайськом, неспроможність діючої влади називати речі своїми іменами з відповідною реакцією зовсім не дивує.

Підкреслю, що це, якщо мова йде про “російську” версію Луценка, а не, наприклад, про організацію підриву військових складів з метою знищення слідів масштабних розкрадань на цих складах."

Сьогодні, до цього торішнього допису я хочу додати наступне.

Якщо Луценко і військові прокурори свідомо брешуть і не менш свідомо фальсіфікують результати розслідування по Балаклії, то марно надіятися на якесь об'єктивне розслідування по Ічнє. Це, перше.

І друге. Просте питання. А навіщо владі фальсифікувати розслілування по вибухах на військових складах і наполегливо брехати про російську диверсію? Якщо, це результат недбалості посадових осіб, відповідальних за зберігання боєприпасів, чи не простіше покарати стрілочників, як влада завжди робить по інших справах?

І я думаю, що простою недбалістю ці вибухи не пояснити. Бо снаряди просто так, навіть від поганого зберігання, не вибухають. І умисний підрив є доволі очевидним. Але ж, хто міг такий умисний підрив вчинити? Звісно, Росія! Бо, розслідувати версію умисного підриву задля приховування масштабних розкрадань на цих військових складах ніхто не збирається. Зовсім.

Олександр Ружанський

Previous post Next post
Up