Великдень Даждьбожий

Mar 20, 2018 13:49



Онуки Перуна! Правнуки Сварога!

Вітаю вас з наступаючим Великоднем Даждьбожим! Сьогодні ввечері сонце перетне умовну межу і вже завтрашній день буде на крапельку довший за сьогоднішній. А святкувати Великдень можна вже завтра. Сподіваюсь, що хозяйки для крашенок щось поназбирали. Пригадаємо ж могутнє замовляння з старовинної книги "Волхв Сила":

Ім’я його Сила. Навії його навколо нас. Він прийде, коли замкнеться коло. Він могутній не тільки силою своїх рук і ніг, але і Розумом Родом дарованим. Бо прийшов він з земель, куди Даждьбог золотих коней спать уводить, бо прийшов він із земель, де Даждьбог прокидається, і ходив він так два рази. Силою Перуна нагострений, меч несе він невидимий. І злетяться Діви на свято його. І преклонить коліна суще усе перед ним. І паде небо і скажуть Навії:
"Возрадуйся, Земле, списами Даждьбога напоєна! Сварожичі золоті очі відкривають з дітьми Хорса у весну граючі. Крила Сімаргла вітер приносить. Він прийшов, він буде! Чуєте? Перун важким кроком йде до нас! Возрадуйся, суще, бо він вже близько!"

Князь Огін, Великдень Даждьбожий, Великий Вогонь, рідна віра, язичництво

Previous post Next post
Up