Недільне язичницьке слово Великого Вогню

Sep 24, 2017 20:45



Онуки Перуна! Правнуки Сварога!

Бажаю вам доброго вечора і міцного здоров`я!

Я продовжую публікацію книги "ЗОЛОТИЙ МОЛОТ СВАРОГА", перші розділи якої я вже поставив у свій блог - http://konung-ogin.livejournal.com/3226933.html

https://konung-ogin.livejournal.com/3243901.html



Перун сакрально дуже важливий, але Сімаргл - найважливіший для нашого повсякденного життя. Він охоплює і представляє усіх Нав’їв Минулого, Майбутнього, Сьогодення і Вічного.



Сімаргл подібен до азіатського Сімурга, як сакральним смислом так і зовнішнім виглядом. До появи авраамічних релігій різні народи Євразії мали схожі уявлення про світ, у деяких державах Азії знак Сімаргла і сьогодні залишається культовим та використовується на державному рівні. Отже, Сімург перекладається как «верхівник», «птах з верхівки гори\дерева», вважається царем усіх птахів і одночасно покровителем людських колективів та сторожем потойбіччя.

Якщо додати сюди ще тотемістичні уявлення багатьох народів світу про те, що померлі предки стають птахами, все стає зрозумілим. Один з варіантів зображення нашого Сімаргла - це вухатий чорний грифон, з аналогічним до звіроподібного варіанту зображенням хвоста.

Цікавою є легенда пов’язана з Сімургом: згідно неї Сімург живе 700 років, а потім, коли його син підростає, кидається у вогонь, Сімургом стає син. Вчені помітили співзвучність цієї легенди з легендою про Фенікса, птаха, який живе 500 років, а потім кидається у вогонь, і Феніксом стає його син, відроджуючись з попелу. У чому глибинний сенс цих легенд? У наслідуванні та продовженні Розуму попередніх поколінь. У цьому ключовому моменті ми теж бачимо схожість уявлень про нерозривну єдність Нав’їв: Нав'ї Сьогодення йдуть, стаючи Нав'ями Минулого і поступаючись місцем Нав'ям Майбутнього, які є продовженням попередніх Нав'їв.



Знак Сімаргла - Знак Вічності, що означає подвійну силу, дві перехрещені давньоруські букви "S" (сучасна - "С"). У самій книжці "Волхв Сила", яку працівники інституту Історії України датували початком XVII ст., пояснюється, що чотири кінці знаку Сымаргла - це Нав'ї Минулого, Сьогодення, Майбутнього і Вічного.

Князь Огін, Великий Вогонь, рідна віра, язичництво

Previous post Next post
Up