Розенблат програв! В кого немає честі й гідності, той судиться за них з журналістами

Jul 25, 2017 19:45



Житомирський районний суд відмовив у повному обсязі в позові Борислава Розенблата до журналіста Романа Здорика і газети «20 хвилин».

Сто тисяч

Свою честь, гідність і ділову репутацію Розенблат оцінив у сто тисяч гривень, про що ми писали ще в минулому році - «Бориславу Соломоновичу Розенблату здається, що його хочуть закатати в асфальт».

Представник позивоча поводив себе, як і в минулому році, дуже нахабно і всі його докази по справі зводились до того, що інформація Романа Здорика була негативною по відношенню до ДЕПУТАТА, а таким чином й недостовірною.

Коротко про суть справи. Роман Здорик, посилаючись на офіційні джерела, оприлюднив статтю (журналістське розслідування) про те, як кнопкодав ВРУ Борислав Розенблат лобіював поточний ремонт дорожнього покриття в місті Житомирі, в тому числі, на провулку Мануїльського, де розташований будинок його двоюрідного брата Матвея Хренова.

Можливо, якби не спеціфічна репутація Розенблата і його пригоди з НАБУ, він міг би виграти суд, таким чином раз і назавжди налякати журналістів подавати про себе будь-яку негативну інформацію. Але суд відмовив. Невеличка перемога журналістів.


Сірьожа 6 на 9

«Правивим Nовинам» теж нещодавно погрожував «адвокат мафії» Сергій Гартінгер саме через негативну інформацію про його горезвісну діяльність. Наше журналістське розслідування продовжив Станіслав Кухарчук, і ось що він вже пише у Фейсбуці:

«От і приїхали! Один з героїв сюжету подає до суду позов про захист його честі та ділової репутації((( Відповідачі - ТК ІНТЕР, та ще одна героїня цього ж сюжету.... от так - неоцінив, позивач Сергій Гартінгєр старань журналістів))) Сам Сергій Гартінгєр - новоспечений адвокат і активний "Член" однієї з політичних партій( теж новоспечених) Останні кілька років справи у адвоката ідуть у гору, як сам каже : "заробляю на хліб вибиванням боргів з недобросовісних позичальників". Наш сюжет був саме про його непросту роботу…

В сюжеті ми показали лише два епізоди діяльності цієї "групи справедливих шукачів заставної нерухомості". Насправді ж епізодів десятки. Нажаль , вже після виходу сюжету в ефір "небайдужі люди" підказали і схему за якою працює група. В ситуації із родиною Панченків (кредит вони погасили в ДВС ще до продажу частини квартири Гартінгєру з аукціону) виконавці, з якихось дуже поважних причин, не зняли нерухомість з аукціону вчасно і її швиденько придбав адвокат аж за 18 тисяч гривень ( що теж досить дивно виглядає). Тільки по цьому епізоду можна вже підозрювати ДВС у зв язках із групою Гартінгєра. За інсайдерською інформацією : стосунки Гартінгєра і ДВС координує один з активістів однієї з поважних у місті Громадських Організацій і активний "Член" тієї ж самої новоспеченої партії. Його прізвище поки рано називати, але думаю, що незабаром воно стане відоме широкому загалу. Цей самий активіт і є мозковим центром групи, як він сам каже : " нічого поганого в цьому нема , ми діємо на межі закону". Громадська оргнанізація мля .... На межі закону ... це нормально ? Ну то вже лірика .... Судячи з "правильних" рішень судів, група має якийсь вплив і на них. У випадку з родиною Панченко суд визнав звичайну розписку, яку Гартінгєр надав як доказ того, що 80-річна бабуся взяла завдаток у нього за продаж його другої половини двокімнатної
квартири. Ну чим не диво - дивне !? При тому отримавши через аукціон ДВС другу половину квартири Сергій Гартінгер вирішив вселитися у своє житло. По закону це мало б відбуватися в присутності державних виконавців та поліції ...але ж НІ! ... "власник" з пАцанами приїхав і викинув за двері всих хто був у квартирі. ДВС і поліція навіть оком не мигнули ... наче і не було нічого. Щож, гадаю що саму схему із прізвищами і чинами посадовців, які сприяють кар єрному росту адвоката, незабаром буде оприлюднено у наступному нашому сюжеті про нелегкий хліб "Сергія Гартінгєра і Ко"!!!!

П.С. Кому кортить дізнатись прізвище "активіста" помоніторте сторінку ФБ Сергія Гартінгера у розділі друзі!!! Шарте, кому не шкода...»

До речі, після цього Гартінгер ще й не пожалів 500 долларів і провів прес-конференцію в УНІАН, де намагався пояснити, що начебто все робить правильно і по закону. Одночасно він, як справжній член, рекламував партію повна назва якої складається з трьох літер, а вся ідеологія складається з двох цифер. Гартінгер теж мріє стати кнопкодавом ВРУ. Відбирати майно він вже навчився!

суд, журналістика, Правдиві новини

Previous post Next post
Up