Стихотворение дня и несколько слов из Мордокниги

Jun 12, 2017 13:10

Я тут подредактировал чуток, чтобы буквы и звуки в рифму попадали, так что меня теперь можно считать соатором.

Прощай немытая Россия
Прощайте фабрики Рошен
Прощай и Ленинская кузня что приносила прибыль мне
Усе баляканье Рошына заверили в самом Кремле


Олександр Ружанський

ГРЬОБАНИЙ СОРОМ. АБО ПРИВІТ ЄВРОПІ ВІД УКРОСОВКА.

В середині дня суботи,10 червня, в тирнеті почали з’являтися повідомлення, щодо загонялова київських освітян на безвіз - шоу за участі головного стендапера країни - Petro Poroshenko.

В цей самий час в Харкові тусив сам Петро Олексійович, який зустрічався в нашому місті з Президентом Литви Далєю Грібаускайте. Тусив центром міста і я. Але по своїх непрезидентських справах.

Десь, близько 14 30, проходячи біля Держпрому, де розташована більша частина Харківської облдержадміністрації, я помітив двіж трохи безладних колон громадян, які гуртуючись відходили від будівлі Держпрому в одному, але поки що невідомому мені напрямку.

Швиденько зорієнтувавшись в часі і на місцевості, а також за допомогою карт Таро і дзвінків відповідним службам та посадовим особам, мені вдалося з’ясувати, що зараз відбувається організоване переміщення безколесних службовців Харківської ОДА у напрямку Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького задля демонстрації двум Президентам всенародних радощів від безвізу і відкриття днів Литви на Харківщині.

Ну, ви зрозуміли. Я не знаю, наскільки виявилася достовірною інфа по освітянам Києва, але по Харкову я вам навіть фоточґі приніс у якості доказу організованої владою штучної наявності широких народних мас в потрібному місці і потрібній кількості. Дивимось.

Перші три фото зроблені мною біля 7-го під'їздіу Держпрому з використанням техніки зйомки відомої, як “селфі”.Тому, без мого обличчя, на жаль, на першому фото, не обійшлося.

Оскільки я був не готовий до спільного з працівниками ХОДА святкування безвізового щастя, я встиг засняти лише останню групу держсвяткувальників, яка промандрувала на епічний захід.
Інші світлини я чемно стирив на різних фісбуках. Одже, поїхали.

Фото 1. Група незалежних шанувальників безвізу і литовської культури виходить з під’їзду ОДА і починає кучкуватися для подальшої ходи. Мій фейс - в якості запоруки відповідності фотознімків дійсності.

Фото 2. Вказана група починає рушити у марш-кидок до місця загальної дислокації харківських сил щирої підтримки пані Грібаускайте та перемоги у безвізово - визвольних змаганнях, біля Колеса огляду у Парку ім. Горького.

Фото 3. Відхід групи від Держпрому в напрямку проспекта Незалежності і далі до ЦПКіВ ім. Горького.

Наступні фоти зроблені професійними фотографами вже безпосередньо на місці події у ЦПКіВ ім. Горького, куди Петро Олексійович після попередніх, спільних з Президентом Литви, заходів у Харкові, вже не з’явився і за нього віддувалася Голова Харківської ОДА Юлія Світлична.
Власне, це і було відкриття днів Литви на Харківщині.

Фото 4. Дівчатка за огорожею, які утворюють фасад щасливого натовпу харків'ян зустрічаючих Президента Литви у Парку ім. Горького. Зліва направо :

Волік Валентина Олексіївна -
Заступник керівника апарату Харківської обласної державної адміністрації.

Колмик Олена Вікторівна -
заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації - начальник управління міжнародних відносин та розвитку підприємництва.

Обізна Світлана Миколаївна -
Заступник начальника відділу інформаційно-комп'ютерного та документального забезпечення апарату обласної державної адміністрації.

Фото 5. Скромна білявка в окулярах з чорною оправою - Белявцева Вікторія Володимирівна. Відома держприбиральниця приватних ресторанів під час суботників. За сумісництвом -
Директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації. Теж виявилася прихильницею литовської культури.

Фото 6. Олена Колмик, відпрацювавши у загальному натовпі, переместилася до більш звичного місця світи пані Світличної, яка супроводжує Далю Грібаускайте.

Фото 7. Пані Белявцева серед інших, добровільно залучених до відповідального, європейського заходу, осіб.

Рядових працівників ХОДА я ідентифікувати не став, але, думаю, у всіх й так вже немає жодного сумніву у черговому фейку від влади, гарним саундтреком до якого буде “Попутная пєсня” М. Глінки зі словами “Вєсєлітся і лікуєт вєсь народ.”

І, якщо, закріпачених держслужбовців якось зовсім не шкода - колективна покірність, це їх свідомий вибір, - то таке ставлення до Президента Литви, як на мене, є доволі образливим.

Даля Грібаускайте є найпослідовнішим і найзавзятішим борцем з совєцьким минулим і російсько-імперською сучасністю в Європі. І ось, приїхати в Україну на типу, проєвропейський захід та свято своєї національної культури і потратити до погано замаскованого совка…

Це грьобаний сором! Наш сором. Тільки соромно не тим, хто сидячи у владі не збирається витягувати свої дупи і мізки з совка, а тим, хто прагне до реальної, а не фейкової, в обгортці від Рошену, європейскості нашої країни.




поэзия

Previous post Next post
Up