Патрульні копчики, штрафи і апеляційний суд

May 07, 2017 15:12



Співробітники патрульної поліції України не знають, що мають законне право подавати апеляційний і касаційні скарги на рішення судів по позовах водіїв про відміну штрафів за порушення ПДД.

Про це повідомляє «Дорожній контроль».

Так, наприклад, екс-співробітник патрульної поліції м. Києва Андрій Кобилинский заявив, що будучи поліцейським, він не подавав апеляції на рішення судів, оскільки, за його словами, це не передбачено законодавством.

«Дорожній контроль» звернув увагу на те, що сам Кобилинский фальсифікував справи проти водіїв. Зокрема, 16.11.2016 Октябрський районний суд Полтави відмінив незаконну постанову Кобилинского про накладення штрафу на водія. Андрій Кобилинский не зовсім адекватно відреагував на цю публікацію.

«Ідіот навіть не знає, що патрульний не має законної можливості подавати апеляцію. Якій ответчік? Маніпулятор хєров», - написав Кобилинський на адресу керівника ГО "Дорожнього контролю" Ростислава Шапошникова, на що той відповів:

«Згідно ст.172-2 Кодекса України з адміністративного судочинства "адміністративна справа з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності вирішується місцевими загальними судами як адміністративними судами протягом п'яти днів з дня відкриття провадження у справі".

Згідно ст.104 КАСУ "позов пред'являється шляхом подання позовної заяви до суду першої інстанції". В ст.106 КАСУ указано, что "у позовній заяві зазначаються ім'я відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса". В ст.107 указано, что "суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви". Согласно ст.122 КАСУ "судовий розгляд адміністративної справи здійснюється в судовому засіданні з викликом осіб, які беруть участь у справі, після закінчення підготовчого провадження".».

Але бувають й інші випадки. Дивне українське правосуддя можна змалювати в побутовому нарисі. От, наприклад, житомирянин Сергій Загладько пів дня пиячив зі своїми друзями, а повернувшись додому нетверезий розбишака влаштував такий гармидер, що його тесть вимушений був викликати поліцію. Загладько вийшов з дому, сів у машину і збирався кудись їхати, коли приїхали патрульні й зупинили його. Сергію дуже пощастило, що патрульні виявилися гуманістами, вони не вбили його, як це було в минулому році в Кривому Озері, навіть не стали бити пьяного дебошира, просто затримали для профілактики.

Богунський районний суд міста Житомира позбавив Загладька права керування транспортними засобами на рік, хоч той своєї провини не визнав, не дивлячись на матеріали відеозйомки з місця пригоди. Але найгуманнішим несподівано виявився апеляційний суд. Суддя Євстаф`єва задовольнила апеляційну скаргу правопорушника Загладька, фактично, виправдивши його. Постанова судді Євстаф`євої є остаточною і оскарженню не підлягає. Прихильник Бахуса знову може керувати автомобілем. Про таке дивне рішення судді можна лише зазначити, що хабаря по цій справі ніхто не бачив, але ж, чомусь вона виявилася такою гуманісткою? Будемо сподіватися, що Загладько не буде пити за кермом найближчим часом і не задавить на підпитку випадкових перехожих.


Анатолій Будник

Прочитавши Проект № 6220 від 22.03.2017 року змін до ст. 214 Кримінального процесуального Кодексу України, який подано 17 Народними депутатами та за який проголосували 06 квітня 2017 року 245 депутатів, прийшов до твердого висновку - усіх цих тварей, які лишень займають посаду народного депутата України, хоч в дійсності вони є антинародними - РОЗСТРІЛЯТИ. За їхнім переконанням, якщо слідчого хтось підкупив та він постановив постанову про закриття кримінального провадження то ти уже більше не можеш порушити кримінальну справу проти цього ж злочинця.

суд

Previous post Next post
Up