Влада проти добровольців. Протистояння під Оболонським судом (оновлено)

Aug 02, 2016 21:41



Тетяна Близнюк пише у Фейсбуці: «Отже, поки вільна від замєсів секунда, коротко про те, що тут відбувається наразі.

Торнадівці не хочуть виходити з клітки. Суд перенесли на завтра, вле донбасівці, айдарівці, громада, торнадівці перекрили вихід, щоб не випустити автозак. Вимоги - ні закритим судам, розгляд сьогодні питання по зміні запобіжного заходу.

Нагадую, 12 торнадівців судять у закритому режимі вже більше року. Разом з комбатом судять. Також нагадую, що в СІЗО одному з них конвой зламав ногу, другому нанесено різано-колоті рани.
Був замєс з беркутом через відмову конвоя передати добровольцям їжу.»

Доброволець з позивним Альфред, який зараз знаходиться під Оболонським судом телефоном повідомив  «Правдивим Новинам», що активісти залишаться на ніч, продовжуючи блокувати виїзд з суду.

«Ми трохи поцапилися з ментами, нас потруїли газом, одному парубку розбили голову. А бійка виникла тому, що люди просто хотіли передати бійцям воду і їжу. Суди над «торнадівцями» постійно  переносяться, от і сьогодні перенесли на завтра, а завтра перенесуть на післязавтра… Сьогодні на суд нас прийшло багато, не так багато, як хотілось би, але більше, ніж в минулі рази. Сподіваюсь, що до нас ще приєднаються добровольці і громадські активісти...» - сказав Альфред.

Відомо, що представники Комітету визволення політв`язнів вже зараз їдуть до Оболонського суду. Виїзд з суду перекритий автомобілем батальйону «Донбас». Полонені «торнадівці» досі відмовляються виходити з клітки і вимагають розгляду справи.

Поки більшість провладних російсько-українських ЗМІ обсмоктують дешеве «шоу Савченко», ПN уважно слідкує за «Оболонським Майданом».

Інформація буде оновлюватися.

суд, воїни світла

Previous post Next post
Up