Leave a comment

gloriaetveritas July 30 2016, 16:29:18 UTC
По роботі доволі часто вимушений спілкуватися з людьми і що цікаво чим західніше вона проживає/ чи більш україномовна,тим людина вихованіша,менш жадібна. І що головне в незалежності від доходу людини,звичайно не думаю що справа в мові,але цікаве спостереження.

Reply

konung_ogin July 30 2016, 19:13:40 UTC
Я теж це помічав.

Reply

maryan_ss July 31 2016, 19:38:44 UTC
Просто, російська мова - імперський інструмент. Використовувалась для захоплення, гноблення, перемелювання-асеміляції населення й територій. В т.ч. - повсюдно, і у самій Росії. Людей змушували відмовлятися від своєї споконвічної ідентичності й нав’язували нову, т.з. "російську", разом з мовою. Людина, що під тиском, відмовляється від свого рідного, зазвичай дещо ламається психологічно. Часом, через нав’язані комплекси меншовартості, починає ненавидіти те своє, рідне, від чого відцуралася. Цю психологічну надломленість, комплекси, через свою поведінку, транслює й на своїх нащадків.
Власне, в Україні, воно, хоча й помітно, але виражено не настільки сильно, як, приміром, в Росії. Бо у нас зберіглася наша мова, культура, ми більш однорідні. Оцей бекграунд нас і тримає.

Reply

konung_ogin July 31 2016, 20:37:02 UTC
gloriaetveritas July 31 2016, 21:07:47 UTC
Доволі схоже на те що вони пишите. Хоча й збереглися,але на обмеженній території,а маючи на прикладі русифіковану Білорусь та Ірландію,де що цікаво мова занепала ще за часів незалежності держави,виникають сильні побоювання.

Reply


Leave a comment

Up