Перестрілка у Мукачевому: бійцям ПС загрожує довічне ув’язнення, а до бандитів немає претензій

Jun 25, 2016 20:51



Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування та направила до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох бійців ДУК "Правий Сектор", які в липні 2015 року потрапили у бандитську пастку в Мукачевому Закарпатської області.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Дії підозрюваних патріотів владоохоронці кваліфікували за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 121, ч. 2 ст. 125, ч. 2 ст. 129, ч. 2 ст. 194, ст. 257, ч.ч. 2, 3 ст. 258, ч.ч. 1, 2 ст. 263, ч. 1 ст. 279; ч. 4 ст. 345 КК України.

За вчинення цих злочинів передбачена кримінальна відповідальність у вигляді довічного ув’язнення та позбавлення волі на строк до 15 років, з конфіскацією майна.

Ще стосовно п’яти підозрюваних бійців, які оголошені у розшук, досудове розслідування триває. За непідтвердженою інформацію вони ще в минулому році були вбиті владоохоронцями, а їх тіла були спалені недалеко від лінії фрноту в Донецькій області.

Конфлікт у Мукачевому 11 липня 2015 р. стався після того, як два десятки бійців у камуфляжній формі з написами "Правий сектор" і відповідними наклейками на автомобілях відвідали офіс мафіозного кнопкодава ВРУ Михайла Ланя. Зустріч закінчилася перестрілкою між бійцями ПС і бандитами. Повідомлялося, що були постраждалі і загиблі. Після цього бійці ПС зникли в горах. На їх пошук і знищення було відправлено більше десяти тисяч мусорів з найкращою зброєю і бронетехнікою.

Щодо подій у Мукачевому відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації)  і ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) КК України.

18 вересня 2015 р. тимчасова слідча комісія відзвітувала про розслідування подій у Мукачевому перед кнопкодавами ВРУ. У доповіді говорилося, що конфлікт значним чином було спровоковано діями місцевого керівництва МВС і СБУ, але на цей звіт усім начхати.

До речі, саме після відвертої примітивної брехні мусорів про події у Мукачевому в українській мові з`явився цікавий неологізм - «йовбики», тобто озброєні «тітушки».


Також слід відзначити, що після Мукачевської трагедії і відвертої зрадницької позиції «напівпровідників» ПС Яроша і Стемпицького з`явилася нова політична сила - «Революційні Праві Сили» (РПС). Один з керівників штабу Революційних Правих Сил з позивним Меч (Антон Бондаренко) нещодавно розповідав журналісту «Правдивих  Nовин» про те, що саме події в Мукачевому стали точкою неповернення для тих наївних бійців, які ще продовжували вірити у міф про «візитівку Яроша».

Більшість справжніх патріотів, які до цього знаходились у Правому Секторі під керівництвом Дімона Яроша (кума екс-голови СБУ Наливайченка), відмовились виконувати його накази і назвали його зрадником, пригадавши ще й вбивсто Сашка Білого, байки про «чистку зброї» та інші гріхи, після чого кнопкодав-прогульник Дімон Ярош аж три рази офіційно покидав Правий Сектор.





РПС, менти, йовбаки, Правий сектор

Previous post Next post
Up