25 літ Великому Вогню Сварога

Aug 22, 2015 22:23

Це той самий випадок, коли краще сказати давньоруською мовою - літ, а не років.

Сьогодні ми провели урочистий обряд, відзначивши 25 літ від заснування Слов'янської духовної течії "Великий Вогонь", найстарішої офіційної язичницької організації в Україні, та й взагалі у словенських країнах. Вперше громада побачила новий держак для головного прапору "Великого Вогню". Остаточно він був виготовлений лише вчора, і ми ще не встигли його пофарбувати.



Біля дуба Трояна на новий держак ми повісили головний прапор Великого Вогню.




Під святим дубом Трояном я передав прапор Вадиму Івановичу, який є старостою нашої громади Житомира. Мій молодший син Радім (йому через тиждень виповниться 6 років) не захотів залишатися з бабусями, тож довелося його взяти з собою на обряд. Був ще один малюк - Рома (в кадрі зліва), синочок Вітовта та Ірини, тож у нас сьогодні на галявині біля скелі Тура поруч був невеликий сімейний дитячий садок.



До речі, до свята я значно вкоротив зачіску й бороду, щоб не здаватися дуже старим. І в кадр знову попав синій пакет нашого шановного Кудесника - Валентина Войтенка. Його я попросив зробити пару знімків для історії, але ж він художник, а не фотограф, тому є пару ляпів на знімках... А от професійний фотограф - Олег, який, до речі, зробив дерев'яну частину держака, сьогодні на обряд не зміг підійти.



Від дуба Трояна до святої скелі Тура ми вже організовано йшли під прапором. Прапороносцем був староста громади - Вадим Іванович Ясинецький. Він йшов попереду, а ми всі за ним.



Лише раз я зайшов трохи вперед, щоб сфотографувати прапор попереду (синій пакетик пана Войтенка знову в кадрі (!) :) , але тепер він сам його тримає, а я тримаю фотоапарат).



Далі буде...

Князь Огін, славянское язычество, Житомир, Великий Вогонь, рідна віра

Previous post Next post
Up