Замислене

Jan 09, 2021 17:42


Несподівано повстало питання, зовсім не таке просте, як могло би здаватися.

Який імунітет від ковіду кращий - той, що набутий природнім шляхом перехворілими безсимптомно чи у легкій формі, чи штучний, той, що набуто шляхом вакцинації? Будь ласка, аргументуйте свій вибір у коментах.

Poll

Leave a comment

crazybutlazy January 9 2021, 18:18:42 UTC
скажу просто як відчуваю, бо не заглиблювалася у тему:

ми все ще не знаємо які реальні наслідки для організму, навіть того, що перехворів у легкій формі кілька місяців тому. Можливо, у них якийсь негативний "накопичувальний ефект", який на цей час ніяк себе не виявляє.

з вакциною теж не все просто, особливо з китайсьими чи російськими, але якщо була б можливість, я б краще вколола Pfizer , ніж чекала на (можливо) легку форму у недалекому майбутньому

Reply

kondybas January 9 2021, 18:24:55 UTC
"..ми все ще не знаємо які реальні наслідки для організму, навіть того, що перехворів у легкій формі кілька місяців тому. Можливо, у них якийсь негативний "накопичувальний ефект", який на цей час ніяк себе не виявляє.."

Методологічно ми мусимо припускати, що ковід-19 є типовим представником сімейства короновірусів, що викликають seasonal common cold, із певною варіативністю. Ми не маємо ніяких підстав вважати, що ковід-19 може мати якісь наслідки, докорінно відмінні від наслідків інших ГРВІ цієї групи. Те саме стосується гіпотези про "накопичувальний ефект" - для неї нема ані необхідних, ані достатніх підстав.

Усі спекуляції про винятковий характер ковід-19 - лише спекуляції.

Reply

crazybutlazy January 9 2021, 19:29:27 UTC
я просто не хочу сидіти і чекати коли наршті перехворію сама і гадати яка там буде форма теж немає ніякого бажання. Тому краще вакцина нормальна, якщо буде доступна.

P.S. 10 днів тому була вимушена зробити тест після Англії щоб знятися з клятого "дій вдома", все ще негативний, антитіл немає

Reply

hozar January 9 2021, 19:31:31 UTC
винятковим є ЛИШЕ специфічний перебіг самої хвороби - микротромбоз, який призводить до тяжких наслідків

Reply

4ornobile January 9 2021, 19:54:38 UTC
Я щойно від товариша, який перехворів у вересні. Не дуже тяжко, але з лікарнею. Так от він відкашлює наслідки досі. Від банальної слабкості до проблем з кров'ю і иншими радостями, яких раніше не було.

Колега на роботі перехворів десь в листопаді -- на початку грудня. Доліковується досі.

Ще один перехворів от на самому кінці року. Тяжкенько. На роботу перед Різдвом приїхав на годину, за годину, хитаючись, уїхав на таксі додому.

Розкажіть їм про лише "спекуляції" і "seasonal common cold (перекласти "сезонні застуди" не вдалося, чи шо?)".

Reply


Leave a comment

Up