Японське

Aug 22, 2019 14:25


Є в японців така фірмова штука, така сама специфічна для Японії, як самураї чи саке. Це kei-car - компактні автомобілі, національний японський стандарт, заточений під вузенькі вулички старих міст. Обмеження дуже жорсткі - не більш, ніж 3.4 метри в довжину, 1.48 метри в ширину, 2 метри в висоту і не більше, ніж 660 кубів об'єм двигуна. Для порівняння, в того ж деу/заз-ланоса довжина 4.3м, ширина - 1.7м. При цьому дуже низькі вимоги по безпеці, через що цей японський автопром майже не експортується за межі Японії.

При цьому в самій Японії це майже культова штука. Японці примудряються з цих мікролітражок робить все, що завгодно. Мікроавтобуси та мікроевакуатори, мікрогівновозки та мікрокемпінги, мікроавтолавки та мікроседельні тягачі, мікропікапи та мікроджипи. І все це серійно виготовляється автогігантами - сузукі, тойота, субару, нісан, дайхацу етц.

Ні, це не аномально високий японець.









А ось так у виконанні kei-car виглядає гальмування двигуном. Для них це нормально. І стає зрозумілим, чому їх неохоче реєструють в інших країнах.

image Click to view

Previous post Next post
Up