США змусять європейців почати бойові дії в Україні. Україна не має шансів перемогти Новоросію!

Nov 07, 2014 06:03

Оригинал взят у sokura в Александр СОБЯНІН. США змусять європейців почати бойові дії в Україні. Україна не має шансів перемогти Новоросію!
Александр СОБЯНІН. США змусять європейців почати бойові дії в Україні. Україна не має шансів перемогти Новоросію! // Общественный рейтинг («Громадський рейтинг», Бiшкек). №28 (664). 25.09.2014

Источник: http://conjuncture.ru/novorossiya-map-national-geographic-08-09-2014/



Мапа Новоросії за станом на 08.09.2014, (с) National Geographic & Google maps.

Александр СОБЯНІН. США змусять європейців почати бойові дії в Україні. Україна не має шансів перемогти Новоросію! // Общественный рейтинг («Громадський рейтинг», Бiшкек). №28 (664). 25.09.2014

Інтерв’ю з експертом, керівником служби стратегічного планування російської Асоціації прикордонного співробітництва, членом Експертної ради Центру стратегічної кон’юнктури Александром СОБЯНІНИМ (фото нижче).
Розпитував Ерік Ісраїлов
25 вересня 2014 року
Переклад: Сокуренко Андрiй Анатолiйович (http://sokura.livejournal.com), експерт російського Центру стратегічної кон’юнктури, Донецьк

Політконсультації
Україна

- Александре Дмитровичу, яка на Ваш погляд сьогодні ситуація на південному сході України?

- Не дотримується перемир’я. Власне кажучи, збройні сили України (ЗСУ) почали стріляти з артилерії вже через три години після формального введення перемир’я. Звичайно, Новоросія відповідала. Друге, що варто згадати в даному контексті, - чи є сенс в «Мінському перемир’ї», підписаному в присутності президентів та ОБСЄ? На мій погляд, є, тому що напруження війни знизилося. Звичайно, не можна сказати, що воно затихло, бо озброєні сили України продовжують бездарно втрачати своїх людей. Зазначу, більша частина людських втрат і техніки відбувається у «котлах». Ці «котли» не розблокуються, а підрозділам, які туди потрапили, не дозволяють вiдiйти з них вчасно, аби врятувати людей. Який фон цього? Збройні сили Новоросії показують зростаюче військове мистецтво, хоча радикально програють в озброєнні … А фон такий, що в Росії за фактом, але не офіційно, прийнято рішення не перешкоджати жовтневим виборам в Верховну Раду. Другий фон - українці зовсім не очікували, що Європа не збирається втрачати гроші заради демократії та суверенітету України.



Фото: СОБЯНІН Александр Дмитрович, керівник служби стратегічного планування російської Асоціації прикордонного співробітництва, член Експертної ради Центру стратегічної кон’юнктури, біля обеліска «Європа-Азія» в 17 км на захід від Єкатеринбурга, на Міжнародній науковій конференції «Перші Єльцинські читання. Росія й Центральна Азія на порозі ХХІ сторіччя», Єкатеринбург, 23-25 квітня 2012 року.

- Так адже це спочатку було зрозуміло. ХПЄ (Хитрий план Євросоюзу).

- Для Києва це ніколи не було зрозумілим. Не було жодної заяви, де проглядалася б очевидність для Києва. А наочно це було видно зовнішнім спостерігачам - Білорусії, Киргизії та іншим.

- Складалося таке враження, що керівництво Києва було одурманено психоделічними речовинами.

- Високу керованість людей дійсно можна сприйняти як дурман. Недоліків, які лежать на поверхні, у лідерів і так вистачає, - від гомосексуалізму до причетності до релігійних сект, - так що не слід шукати нових. Там не було ніяких одурманених, а була щира віра, яку вони транслювали, нібито йде битва за Україну, в якій беруть участь Захід і Росія. Але це не так! За Україну б’ється лише Росія! І саме тому, що Росія б’ється за українців, не введено і не буде введене військо. Росія розуміє, що Україна - це рідні люди. Я б хотів звернути увагу на різницю між тим, що говорить Київ, його військові керівники Аваков, Турчинов, Ярош, і тим, що говорять військові керівники Новоросії про опонентів. Київські лідери використовують тільки лайливі слова навіть в офіційній промові. А послухайте, наприклад, мову Олексія Мозгового в Ялті, яку Ви легко можете знайти в Інтернеті, вона дуже показова. Він каже про переконливу перемогу у військовому сенсі і про мету дійти до Києва, щоб звільнити всю Україну від нацизму! Мозговий також каже, що не може цьому радіти з двох причин: головна причина - це вбивство своїх же людей, де немає ворога, а є люди, одурманені пропагандою, і «це рідні люди, рідний народ, адже вбивають українці українців, тобто слов’яни слов’ян; друга ж причина - занадто багато москвичів, які думають, що після війни вони на виборах приведуть своїх керівників до Донецька і Луганська. Цього не буде. Ніхто з тих, хто не тримав зброї в руках і не воював за незалежність Новоросії, не буде в керівництві Новоросії». Це тверда позиція її лідерів.

- Чому, на ваш погляд, санкції Заходу проти Росії не ефективні?

- Захід порахував гроші, власне Америка і Європа (оскільки приймаються однакові санкції). Для Америки це взагалі ні про що, так як у США і Росії немає серйозних торгових відносин, крім дуже вузького сегмента - космічні запуски і співпраця в атомній сфері. Але ці суми настільки скромні, що ми з Казахстаном більше торгуємо, ніж з Америкою. А от Європа потерпає сильно. Зараз Європа порахувала, що є великі проблеми із зустрічними санкціями. Росіяни просто перенаправили потоки сировини, що поставляється замість Європи на Схід, і звідки йде імпорт - замість Європи буде Латинська Америка, Африка, Східна Азія і країни ближнього зарубіжжя. Тобто Росія перенаправила потоки сировинного експорту і продовольчого імпорту. Європа ж несе прямі втрати і втрати ринків. Якщо В. Путін чи Д. Медведєв підписує угоду з Болівією, Нікарагуа, Казахстаном, Білорусією, Китаєм, Узбекистаном та іншими країнами про заміну західного імпорту, то коли санкції будуть зняті, ринки повертати ніхто не буде. Чи знайдуться в Росії партнери, які скажуть: «Спасибі вам за все, дорогі чилійці, узбеки, білоруси, - адже європейці передумали?». Звичайно ж, такого не буде. Наприклад, вода «Боржомі» через потворну поведінку М. Саакашвілі багато років була відсутня на російському ринку. Зараз вона вільно продається, але вже ніколи не займе великої частки ринку, тому що за цей час з’явилося близько п’ятнадцяти найменувань якісних мінеральних вод з інших країн і з північнокавказьких регіонів РФ.

Ще одна причина того, що Європа не бажає йти на жорстку конфронтацію з Росією, це фактор банківського сектора. Селяни перестали виробляти і поставляти в Росію, а куди діватися банкам, яким треба видавати кредити на наступний рік? А якщо Росія не купує продукцію, то чи стане сільгоспвиробник брати кредити? До того ж нікому не потрібні генномодифіковані європейські продукти, крім Росії, їх нікуди перенаправити. Так, деякі банки зупиняються. А якщо зупиняються банки, їм услід зупиняється фінансово-кредитна система цілих країн. Ми бачимо, Євросоюз прийняв санкції, але вони досі гальмуються, але хто їх гальмує? Не ті країни, які більше втратили, наприклад, Польща, а ті, де сильна і згуртована місцева національна політична еліта - Фінляндія, Німеччина і ряд інших країн.

Війна йде своєю чергою, але в ослабленому режимі, завдяки великій ролі «Мінських угод». Європа категорично відмовилася йти до кінця разом з Україною. Сьогодні Київ каже, що на території є російські війська, але при цьому не оголошує війну, не вводить воєнного стану. Чи може Європа юридично обгрунтувати своїм громадянам, що вона буде робити на Україні, якщо Україна не воює!? Україна щось каже, але не оголошує війну, не закриває кордон з Росією, не закриває газові затворкі, не блокує шляху фінансових рансфертів, навіть підприємства, підконтрольні президенту Порошенко, вільно працюють в Росії. Ви можете уявити, щоб Німеччина і Польща почали війну в 1939 році і при цьому продовжували б ходити поїзди, працювати пошта, а грошові потоки продовжували б циркулювати? Ну зрозуміло ж, це цинізм! Європейцям пропонується допомагати українцям цинічно, втрачаючи десятки мільярдів доларів. Цинічно це й тому, що Україна та Росія офіційно не ведуть війну.

І останній штрих до загальної картини - це минулий саміт НАТО, який чітко показав, що США вилізуть зі шкіри, але змусять європейців почати бойові дії, збільшити військову присутність в Прибалтиці. Мета зрозуміла - довести ситуацію до такого стану, щоб збройні контингенти європейських країн - Польщі, Німеччини, Румунії, Угорщини - були змушені здійснити агресію проти Придністровської республіки. Придністров’я сьогодні є головною військовою метою Заходу, НАТО, США. Саміт НАТО яскраво це показав. Українців ніхто не слухає. США і Європа ведуть діалог тільки один з одним, торгуючись за геополітичний вплив. Америка в цілому веде війну не за Україну, а за послаблення Євросоюзу як конкурента, економіка якого всього лише в півтора рази менше американської. Звичайно, наша російська економіка маленька порівняно з американською, але навіть при цьому нашу економіку не можна зачепити пальцем, тому що у нас є зуби і кігті. Тому навіть до наших відносно маленьких грошей не можна доторкнутися. Так, це війна США проти Європи. Вона йде за рахунок того, що одні слов’яни вбивають інших слов’ян. Саме тому Росія так довго, повільно і обережно поводиться. Москва розуміє те, що розуміють військові керівники Новоросії. Так, є військові перемоги і тверда впевненість, що ми увійдемо в Новоросію, а не в Київ. Бо існує розуміння, що це наш рідний народ.



Мапа Новоросії з XVIII століття.

- Чи можуть відбутися зміни на краще в частині відносин України і Новоросії після жовтневих виборів до Верховної Ради України?

- Росія не перешкоджає жовтневим виборам в Україні, та й ніяк не могла б перешкоджати. Що означають жовтневі вибори до Верховної Ради? На цих виборах ми побачимо наступний розклад, в якому з великою ймовірністю в переможцях буде партія Олега Ляшка. Плюс до цього ймовірні ще деякі сили, після чого вже проглядається жорсткий сценарій. Другою силою стануть олігарх Коломойський і націоналісти Яроша, які ситуативно згуртувалися на прохання американців і є самою дисциплінованою частиною нацистського сектора, а також Юлія Тимошенко. Ось ця гримуча суміш групується на прохання американців у зв’язку з сьогохвилинними завданнями. Треба назвати ще дві партії - це «Блок Порошенко» і Комуністична партія України. Остання на сьогоднішній має не так багато відсотків, але потім саме туди перейдуть симпатії колишніх виборців «Партії Регіонів» і тих, кому не подобається поточна ситуація на Україні. Так, комуністи стануть другими або третіми. У такій розкладці, незалежно від того, чи отримають комуністи друге або третє місце, всі інші сили об’єднаються для їх знищення, добре ще, якщо тільки політично. Тобто ми побачимо ту ж саму ситуацію, що і в 30-ті роки в Німеччині: олігархи вели нацистів до влади, а народ, побачивши кров, засумнівався, після чого виросли симпатії до комуністичної партії. Комуністи для них є ворогами, котрі представляють загрозу як явище, як гіпотетична можливість, що лад може бути не цинічно олігархічним. Тому така альтернатива просто неприйнятна. Отже, після виборів неминучий накат нацистів на Порошенко із звинуваченнями у зраді батьківщини на користь Новоросії. А потім спільний накат вже з Порошенком на комуністів. Все разом це призведе до витончення, ослабленню держінститутів нинішньої України.

Що ще можна сказати? Зараз вся ціна питання - це поведінка української політеліти. Ні дії зловмисних США, а вони дійсно зловмисні, ні дії жадібних і цинічних німців, а вони дійсно жадібні і цинічні, але саме дії і поведінку української політичної еліти. Ми можемо сказати, що не буде держави України в старому розумінні. Так, зараз, як і раніше міністр закордонних справ і президент РФ говорять про необхідність існування нейтральної єдиної України, але ми ж розуміємо, що це вже просто неможливо. Коли проливається кров, то все змінюється. Чи не буде української нації в тій кількості і в тому складі, які є зараз. Звичайно, українська нація нікуди не дінеться, але буде декiлька національностей в складі майбутнього Євразійського союзу на території нинішньої України. Ми можемо сказати, що Україна не має шансів перемогти Новоросію. Новоросія - це міська індустріальна культура, яка сьогодні протистоїть сільській. Це не український захід атакує український схід, а промисловий індустріальне місто зазнало агресії з боку радикального націоналістичного села та «приєднавшогося до них столичного Києва». У цій ситуації перемога міста, перемога промисловості просто зумовлена і неминуча!

- Євроінтеграція України, як би цинічно це не звучало, встала під питання?

- Це питання можна прибрати, європейці ж прямо сказали, що навіть Асоціація з ЄС, яка далека від інтеграції, відкладено до кінця 2015 року. У перекладі на українську мову - «викинута в смітник». Залишилася тільки інформаційна політична риторика про Євроасоціацією.

- Ось це і є цинізм Євросоюзу…

- «До кінця 2015 року» - в нинішніх умовах це слово «ніколи». І мова всього лише про Асоціацію з ЄС, а не інтеграцію. І це офіційно заявлено керівництвом ЄС.

ОДКБ. ЗРК С-300 У КИРГИЗІЇ

- Александре Дмитровичу, чи дозволяє юрисдикція ОДКБ розміщувати зенітно-ракетні комплекси С-300 на території держав-учасниць союза, зокрема на території Киргизії?

- Скоріш за все, це дуже скоро станеться. І Білорусії, і Україні Росія поставила комплекси С-300 цілком безкоштовно. Незалежно від ходу політичної та економічної інтеграції військові прямі виклики ростуть настільки швидко, що, не забезпечивши безпеку всіх спільників, включаючи Таджикистан та Киргизію, а не тільки Білорусію й Казахстан, Росія не зможе відчувати, що забезпечила власну безпеку. Безкоштовні поставки цілих дивізіонів С-300 у Казахстан й Білорусію це забезпечення безпеки Росії. Це не повітряна космічна парасолька над Білорусією та Казахстаном, а військова парасолька від усіх військових загроз. Все, що йде слідом за С-300, - це повний комплекс оборонних й наступальних видів озброєнь й бойових дій. Хотів би нагадати, що пару років тому в Білорусії проводились білорусько-російські штабні навчання. По сценарію військових навчань Білорусія, як «Остання диктатура Європи», зазнала військової атаки зі сторони Заходу, потім героїчно пручаючись, загубила практично всю країну, але потім при підтримці збройних сил РФ і з використанням ядерної зброї відкинула ворога не тільки межі Білорусії, а й одержала упевнену перемогу! Й те, що Білорусія - невелика країна - закладає сценарїй спільного з Росією зустрічного удару, це серйозно. Тому зі стороні Киргизії перешкодою є лише те, що діалог йде мілкий, торгашеський. Таке відчуття, що великі суми від Росії на оборону Киргизії, які звучать, мішають генералам думати й говорити відповідально. Але це проблеми суб’єктивного плану. Ніякої можливості повторення подій 2010 року на півдні Киргизії немає. Росія не залишиться осторонь. І якщо керівництво держави від особи всієї Киргизії буде мовити відповідально, то, скоріш за все, вся територія Киргизії буде під надійним військовим захистом Росії у вигляді того, що у нас є з Білорусією й Казахстаном, - не об’єднана, а спільна ВКО, спільна ПВО.

- Що ви думаєте про розміщення військової бази в Оші?

- Ключовий момент - це поява російської військової бази саме в Оші. Це буде гарантією безпеки для Киргизії. І коли в Киргизії з’являться комплекси С-300, це значитиме, що в Киргизії з’явилася відповідальна влада в особі головнокомандувача - президента Киргизької Республіки й міністра оборони КР.

Владимир Путин поставил в храме свечи за пострадавших защитников Новороссии // RT на русском. 10.09.2014.

Президент России Владимир Путин посетил храм Живоначальной Троицы на Воробьёвых горах и поставил свечи: «Я поставил свечки за тех, кто пострадал, защищая людей в Новороссии», - пояснил российский лидер журналистам. Настоятелем этого храма является протоиерей Андрей Смирнов, который приехал из Одессы, спасаясь от преследований.

Переклад.
Володимир Путін поставив у храмі свічки за постраждавших захисників Норосії// RT на російській 10.09.2014.

Президент Росії Володимир Путін відвідав храм на Вороб'ьових горах і поставив свічки: "Я поставив свічки за тих, хто постраждав, захищаючи людей у Новоросії", - пояснив російський лідер журналістам. Настоятелем цього храму є протоірей Андрый Смирнов, який приїхав із Одеси, спасаючись від переслідування.

image Click to view



Дивитись також:

[***] Александр СОБЯНИН: США заставят европейцев начать боевые действия на Украине. Украина не имеет шансов победить Новороссию! // Общественный рейтинг. №28 (664). 25.09.2014.

http://conjuncture.ru/pr-kg-25-09-2014/

[***] Российский военный эксперт: Мы не видели от Беларуси поддержки по Украине. Куда докатится «Русская весна», откуда у российских «добровольцев» пулеметы, останется ли Беларусь независимой, объясняет Александр Собянин // Euroradio FM. 14.07.2014.
http://conjuncture.ru/euroradio-fm-14-07-2014/

[***] Путный визит Путина и спутанные карты Еврозоны. На определенном этапе Германия будет вынуждена уничтожить Европейский Союз, - Собянин. Беседовала Надана Фридрихсон // Kavpolit.com. 22.05.2014.
http://conjuncture.ru/kavpolit-com-22-05-2014/

[***] Should peacekeeping troops under the aegis of CSTO (ODKB) be brought to Ukraine? (IA REX) // The Center of Strategic Conjuncture. 03.06.2014.
http://conjuncture.ru/iarex-ru-07-05-2014-eng/

[***] Не только Федеративная Республика Новороссия: Украинская и Карпатская Федерации. Подполковник Ральф Питерс (Ralph Peters): «Что бы мы ни делали, Путин уже выиграл» // ИА REX. 21.04.2014.
http://conjuncture.ru/iarex-ru-21-04-2014/

[***] Американские аналитики уже рисуют «новую красную линию сдерживания России» западнее границ Украины и Молдавии: Александр Собянин, Александр Хуршудов, Пётр Гецко, Юрий Юрьев // ИА REX. 15.04.2014.
http://conjuncture.ru/iarex-ru-15-04-2014/

[***] Украина: Время пошло, и русские военные «на взводе». Предатель Сутягин из Королевского института RUSI «рисует» 4 сценария атаки войск РФ на Украину // Технополис завтра (Краматорск). 07.04.2014.
http://conjuncture.ru/kramtp-info-15-04-2014/
Previous post Next post
Up