Грег Джонсон " Згадаймо Мартина Гайдеггера"

Oct 03, 2012 21:00

Мартін Гайдеггер - хто? що? чому? і як? - і лаконічні та відповіді на ці питання у тексті Грега Джонсона на "Страйку".
думаю, що кращої лектури на цю тему для молодого покоління націоналістичних активістів поки не існує.
гаряче рекомендую для уважного читання.

кілька цитат:
"Гайдеґґер інтелектуально належав до людей «консервативно-революційного» світогляду. Так, він вважав, що НСДАП була найкращим політичним вибором для Німеччини. Однак Гайдеґґерове бачення значення націонал-соціалізму було далеким від загальноприйнятого.
Гайдеґґер розглядав націонал-соціалістичну революцію як самоствердження історично-визначеного народу, німців, що прагнув відновлення влади над власною долею від новоявної глобально-технічно-матеріалістичної системи, уособленої в радянському комунізмі та англосаксонському капіталізмі. Це повстання проти ворожого до відмінностей та схильного до уодноманітнення глобалізму, за словами Гайдеґґера було «внутрішньою істиною і величчю» націонал-соціалізму".


"Гайдеґґер був переконаним, що Третій Райх зазнав поразки у спробі визволення себе з лещат радянського і англосаксонського матеріалізмів. Потреба у військовому оснащенні та спричинене війною відновлення товариських стосунків з великим бізнесом та важкою промисловістю, привело Німеччину до падіння в тенета глобального технологічного матеріалізму, хоч як вона не намагались цьому опиратися.
Гайдеґґер, однак, не був луддитом. Він не виступав проти техніки як такої, однак відкидав те, що за його словами звалось «суттю» техніки, яка не була технікою як такою, проте шляхом бачення самих себе і світу: світу як складу ресурсів для використання людиною, світу в якому, в принципі, не існує обмежень людським знанням та могутності. Такий світогляд не сумісний з будь-якого роду таїнством, включаючи таїнство нашого походження та призначення у світі. Це є запереченням людської різноманітності - різноманітності, що походить з розмаїття витоків та розмаїття доль".

сподіваюся, що вже незабаром "Страйк" порадує нас новими перекладами про німецьку Консервативну Революцію.

грег джонсон, пеар, гайдеггер

Previous post Next post
Up