(no subject)

Jul 20, 2017 11:52


Дуже дякую всім друзям на ФБ та друзям, з якими я знайомий особисто, за підтримку. Крім численних лайків та поширень, мій допис про побиття бандитами, яких найняли наглі «господарі життя» Лучечки викликав хвилю занепокоєних дзвінків від друзів, які пропонували допомогу. Дуже дякую, я завжди знав, що зможу розраховувати на вашу підтримку. Оскільки події ще у розвитку, погрози продовжують надходити, стан мого здоров’я через побиття доволі кепськький, то, на жаль, і надалі змушений просити вас, друзі про підтримку - юридичну та особливо медійну.
Тривалий час я не хотів виносити в публічний простір обставини конфлікту між мешканцями нашого будинку, членами ОСББ, та наглими пристосуванцями Лучечками, які вирішили наплювати на конституційні права громадян. (Відповідно до статті 50 Конституції України кожен має право на безпечне для життя і здоров’я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди).
Однак останні події вже не вкладаються в жодні рамки. Якщо перед тим це були просто погрози та прокльони на адресу моїх дітей (вдумайтеся, заради отримання безумовного доходу від здачі в оренду комерційної нерухомості!), то зараз дійшло до фізичного насильства стосовно мене та кримінального переслідування голови нашого ОСББ п. Володимира Снаговського. Тому в цілях особистої безпеки я хочу ознайомити громадськість з обставинами даного конфлікту, беручи до уваги, що його головний фігурант - Юрій Михайлович Лучечко, крупний чиновник ДП #Укрспирт тільки розпочинає свою блискучу кар’єру, і хто знає, у наш час люстрації та молодих талантів ще стане прем’єр-міністром.
Згадана особа придбала у приватну власність (на ім’я батька, Лучечка Михайла Дмитровича) руїни сарая та бетонного вузла площею 11,9 та 10,7 квадратних метрів. Під час подій на Майдані Лучечки зуміли протиснути через Львівську міську раду дозвіл на оренду прилеглої ділянки (Ухвала №2993 від 26.12.2013 р.), 10 лютого 2014 р. уклали Договір про оренду землі з ЛМР. Після цього Юрій Лучечко (а саме він, а не його батько є реальним власником будови) неодноразово на зборах ОСББ намагався отримати від мешканців нашого будинку дозвіл на спорудження магазину та підземного гаража біля нашого будинку, але мешканців зовсім не тішила перспектива чергової цілодобової наливайки, постійного руху людей та машин доставки біля будинку, який мав бути затишним, де люди живуть та виховують своїх дітей (Відповідно до статті 25 Закону України „Про архітектурну діяльність” від 20 травня 1999 року громадяни, які не беруть безпосередньої участі у створенні об’єктів архітектури, мають право брати участь в обговоренні архітектурних рішень проектів у встановленому порядку; захищати свої інтереси під час проектування і будівництва нових та експлуатації існуючих об’єктів архітектури відповідно до законодавства. Відповідно до статті 27 зазначеного Закону замовники та підрядники під час створення об’єкта архітектури зобов’язані не порушувати під час організації і виконання будівельних робіт законні права та інтереси користувачів прилеглих земельних ділянок, власників розташованих на них будинків і споруд, відшкодовувати завдані їм збитки відповідно до закону).
Не отримавши згоди, Лучечки пішли іншим шляхом - шляхом наглого порушення прав мешканців та громади Львова, і розпочали будівництво. У Департаменті ДАБІ у Львівській області було зареєстровано Декларацію про початок будівельних робіт №ЛВ0822152662457 «Реконструкція з розширенням нежитлових приміщень під літ. «Д-1» та «Е-2 під магазин». У березні 2016 р. було розпочато будівельні роботи.
В ході робіт було допущено ряд суттєвих порушень, суть яких я спробую зараз коротко викласти.
1) Порушення прав громади міста Львова. Згідно з договором оренди землі (№С-2619) між Лучечком та ЛМР (укладеного на підставі Ухвали ЛМР №2993 від 26.12.2013.), в оренду передавалися 0,011 га землі, у т.ч. забудова - 0,0031 га, прибудинкова територія - 0,0079 га. (пункт 2). Крім того, ділянка передавалася не для будівництва, а для обслуговування існуючих сараїв (п. 15), заборонялася самовільна забудова ділянки (п. 17), будувати можна було лише за письмовою згодою орендодавця (п. 30), застерігалося, що «Орендодавець має право вимагати від орендаря використання земельної ділянки за цільовим призначенням згідно з договором оренди» (п. 28), а орендар був попереджений, що орендар зобов’язаний виконувати встановлені щодо об’єкта обмеження» (п. 31). Крім того, сама Ухвала Львівської міської ради (http://www8.city-adm.lviv.ua/.../EEF31F4BD5372313C2257C69...) передбачала «2.2. Землекористувачеві забезпечити цілодобовий доступ до існуючих на території ділянки інженерних мереж для їх ремонту та обслуговування, дотримуватись правил використання земель в охоронній зоні згідно з вимогами інженерних служб міста і не чинити перешкод при будівництві нових інженерних мереж».
Однак, розпочавши в березні 2016 р. будівельні роботи, орендар грубо порушив як умови Ухвали, так і договору з містом, за якими йому в оренду передавалася ця ділянка.
У порушення вимог Ухвали, орендар не може забезпечити цілодобовий доступ до існуючих на ділянці мереж (а це, зокрема, частина труби каналізації будинку по вул. Тернопільська 15Б), оскільки громадянин Лучечко провів на ділянці незаконні земляні та будівельні роботи - викопав котлован площею понад 0,008 га та глибиною понад 3 метри та забетонував цей котлован по периметру, збудувавши приміщення для підземного гаража. У порушення пунктів 2, 15, 17, 30, 31 Договору оренди землі громадянин Лучечко М.Д. без письмової згоди орендодавця повністю зруйнував розташовані на ділянці господарські споруди та звів нову споруду підземного гаража з виступом над поверхнею дороги близько 1,5 м та споруду магазину.
Відповідно до Пункту 1 Ухвали Львівської міської ради №376 від 21.04.2011 «Про Правила благоустрою м. Львова» «реконструкція будинків та споруд, їх фасадів - комплекс будівельних робіт, пов’язаних зі зміною техніко-економічних показників або використання об’єкта за новим призначенням у межах існуючих будівельних габаритів» (у випадку Лучечка - 22 квадратних метри!). Згідно з Декларацією про початок будівельних робіт, зареєстрованою Лучечком М.Д. в ДАБІ, це мала бути саме реконструкція, а не новобудова.
Загальна площа будівництва, здійснюваного громадянином Лучечко М.Д. на вул. Тернопільській 15 значно перевищує виділені для цих цілей договором 0,0031 га. Фактично вся ділянка, виділена громадянину Лучечку М.Д. в оренду містом, забудована ним. Тобто, маючи право на 30 кв. метрів забудови і 70 кв. метрів на обслуговування цих приміщень, Лучечко просто забудував всю ділянку, наплювавши на будь-який договір та Ухвалу.
Тобто у плані площі забудови ситуація виглядає так. Купуються зруйновані сараї загальною площею 22,6 кв.м. Потім через міську раду пропихається договір на оренду землі 0,011 га землі, у т.ч. забудова - 0,0031 га, прибудинкова територія - 0,0079 га. (об’єкт Оренди, пункт 2). Потім через Департамент містобудування отримуються «Містобудівні умови та обмеження» (№3Л-98881/АП від 10.04.2015), в яких невідомим чином (скоріш за все корупційним), максимально допустимий відсоток забудови ділянки зростав до 65,7%. Але і навіть ці вимоги не виконуються, оскільки забудовано майже всю ділянку (більше 95%).
Крім того, на орендованій у міста ділянці (і навіть біля неї!!!) було зрубано дерева, пошкоджено хідники, облаштовані містом та хідник, який належить до спільної власності членів ОСББ «На Тернопільській 15», знищено паркан ОСББ «На Тернопільській 15».
2) Порушення прав мешканців. Під час будівництва було грубо порушено права мешканців нашого ОСББ. Саме будівництво здійснювалося у вихідні та святкові дні, техніка, задіяна на будівництві перегороджувала під’їзд до нашого будинку по вул. Тернопільській 15Б приватного автотранспорту мешканців, автомобілів екстрених служб. Було знищено майно ОСББ (паркан, який відділяв ділянку Лучечка від ділянки ОСББ та бетонну стінку, яка знову ж таки відділяла територію ОСББ від території Лучечка).
У всіх документах, отриманих Лучечком на реконструкцію, немає жодного слова про підземний гараж. Зокрема, на візуалізації, яку він подав до Департаменту містобудування існує тільки магазин. Однак він його збудував, і незаконним способом, використовуючи найнятих бандитів, зруйнував підпірну стінку, яка розділяла його ділянку та ділянку ОСББ, зробив собі виїзд з гаража через нашу прилеглу територію, яка виділена нам Ухвалою ЛМР (на яку ми, як мешканці, маємо право згідно з статтею 42 Земельного кодексу, і Положення N 31/30/53/396 «Про порядок встановлення та закріплення меж прибудинкових територій існуючого житлового фонду та надання у спільне користування або спільну сумісну власність земельних ділянок для спорудження житлових будинків”).
3) Порушення Державних будівельних, санітарних та пожежних норм, земельного законодавства. На цю тему я напишу ще окремо великий текст. Коротко ситуація виглядає так. Оскільки документи Лучеко видані на реконструкцію «з розширенням під магазин», то ця споруда має відповідати Державним будівельним нормам (далі - ДБН) «Підприємства трогівлі» ДБНВ.2.2-23:2009. Насправді при будівництві було порушено норми пунктів 4.3, пунктів 5.2, 5.3, 5.6, 5.8, 7. Порушено також пункт 3.37 ДБН 360-92**«ПЛАНУВАННЯ І ЗАБУДОВА МІСЬКИХ І СІЛЬСЬКИХ ПОСЕЛЕНЬ». Порушено вимоги Наказу № 285 «Про затвердження Правил безпеки систем газопостачання» МІНІСТЕРСТВО ЕНЕРГЕТИКИ ТА ВУГІЛЬНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ від 15.05.2015. (а саме пунктів 6.2, 6.3, 6.7). Порушено ДСТУ Б В.2.7-19-95 «Матеріали будівельні. Методи випробування на горючість»).
Згідно виданих гр. Лучечку М.Д. «Містобудівних умов та обмеженнь» (пункт 4), «відстані від об’єкта, який проектуєтся … та ліній регулювання забудови … запроектувати з дотриманням вимог ДБН 360-92**, ДБН В.1.2-12-2008». Такі обмеження було накладено на забудовника в т.ч. і для дотримання Згідно з додатком 3.1. «ПРОТИПОЖЕЖНІ ВИМОГИ» (Обов’язковим) ДБН 360-92** «ПЛАНУВАННЯ І ЗАБУДОВА МІСЬКИХ І СІЛЬСЬКИХ ПОСЕЛЕНЬ» мінімальна відстань від будівлі ІІІ ступеня вогнестійкості (будинки з несучими та огороджувальними конструкціями з природних матеріалів або штучного каменю, бетону або залізобетону, ступінь визначається за ДБН В.1.1-7-2002 "Пожежна безпека об'єктів будівництва") має складати 8 метрів, тоді як забудовник зруйнував існуючі будівлі, забудував майже всю (понад 95%) наданої йому в оренду ділянки, і споруджена ним будівля магазину та підземного гаража (який взагалі відсутній на плані) до житлового багатоквартирного будинку зараз складає менше 2 метрів.
4. Звернення до органів влади та до суду: Зважаючи на численні поруушення, ОСББ звернулося спершу до Голови Сихівської РДА пані І. Маруняк, а згодом і до начальника Управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин п. С. Коровайника з проханням відстояти права мешканців та права міської громади. Результат - обидва звернення перескеровано в Держархбудконтроль, який … порушень не виявив. Було подано скаргу в ДСНС України («пожежку»), однак на день перевірки Лучечко не з’явився (виявляється, так можна!), і перевірку проведено не було.
Врешті-решт, мешканці нашого ОСББ подали на Лучечка в суд. Зараз в Сихівському суді є справа №464/5952/16-ц2/464/1669/16 (головуючий суддя Мичка Б.Р.). Останнім рішенням суд призначив будівельну експертизу, на яку Лучечко знову ж таки не з’явився. Справа ще триває.
Копії всіх документів, звернень, відповідей органів влади на звернення є в мене, в найближчому часі я викладу їх у вільний доступ. Договір про оренду Лучечком землі викладу сьогодні. Також викладу фотографії розгардіяшу, влаштованого горе-забудовниками біля нашого будинку, «візуалізацію» і т.п.
5. Останні події. Останньою перешкодою для Лучечка при користуванні незаконно спорудженими ним будівлею магазину та гаражем була бетонна стінка, яка відділяла нашу прибудинкову територію, яка за нами закріплена, яку ми прибираємо своїм коштом і ремонтуємо своїм коштом. Стінка стоїть у нас на балансі,, вона має свою вартість, розташована на нашій території. Однак Лучечкам на це наплювати. 18 липня 2017 року вони провели спецоперацію зі зруйнування даної стіни, для чого було задіяно будівельників, які знищували стіну, 4 (!) юристів, які мали замилювати очі поліції та бандитів (4-5 осіб), які мали бити тих мешканців, які наважилися б перешкодити руйнуванню їхньої власності.
Саме під час цієї «спецоперації» бандити Лучечка мене побили, хоча я навіть не перешкоджав їм зносити стінку.
Єдине, що не вкладається в цій історії в голові - як можна найняти бандитів бити людей в історії, в якій предметом є просто гараж (!), не багатоповерхівка, торговий центр, з яких можна би було заробити мільйони, а гараж, ціна якому 5-10 тисяч доларів!


Незважаючи на те, що Договір оренди землі дозволяв Лучечку забудовувати лише 30 кв. метрів, він залив бетоном всю ділянку, передбачивши виїзд з гаража, якого не було в жодних документах, які він подав в ЛМР. На фото також видно металевий паркан, який також відгороджував територію нашого ОСББ від його ділянку. Паркан було знесено в серпні 2016 р. Заява в поліцію була написана, злочин досі не розслідується.



Підпірна стінка, яка розділяла ділянку Лучечка та прибудинкову територію нашого ОСББ. 18-07-2017 р. з застосуванням тітушок вона була знесена.


Руїни сарая. Приблизно так виглядав об'єкт до "реконструкції"



Лучечко загнав на нашу прибудинкову територію важку техніку і зруйнував бетонний щит.


Зрізування здорових дерев.


"Благоустрій". Так ми жили цілий рік.



Багоустрій-2.



Візуалізація магазину -1. Жодного гаража немає.


Візуалізація-2



Візуалізація-3


Залита бетоном ділянка. Власник - громада Львова. Згідно Договором Оренди, дозволено забудувати лише 30 кв. м.


Договір між ЛМР та Лучечком








Плани земельної ділянки тощо














План проектованого замість сараїв магазину. гаража немає.

незаконні забудови, Львів, ЛМР, Лучечко, #Укрспирт, мафія, Укрспирт

Previous post Next post
Up