Инаугурацияю ускорят...

May 29, 2014 07:20

Оригинал взят у saltanovskiy в Для пришвидшення інавгурації Порошенка можуть змінити законодавство
Депутат «Удару» Сергій Каплін підготував зміни до закону, які дозволять провести інавгурацію новообраного президента на кілька днів раніше. Каплін сподівається, що депутати підтримають його ініціативу, і новий глава держави зможе присягнути народові вже 2-3 червня, - повідомляє Українська правда.

«Раніше між оголошенням офіційних результатів виборів і вступом у повноваження мало відбутися 10 днів. Сьогодні ми не можемо чекати так довго. Ми отримали сигнал від народу, який проголосував за єдиного кандидата в першому турі. Тому тепер справа за Верховною Радою», - заявив він, нагадавши про складну ситуацію на сході України.

Як відомо, за результатами обробки 99.42% електронних бюлетенів на позачергових виборах президента, які відбулися 25 травня, перемагає Петро Порошенко. Він набрав 54,71% голосів. На другому місці екс-прем’єр Юлія Тимошенко з 12,81% голосів.

В Україні розпочалась підготовка до інавгурації президента

Турчинов доручив підготувати інавгурацію новообраного президента України Петра Порошенка

В. о. президента України Олександр Турчинов доручив підготувати інавгурацію новообраного президента України Петра Порошенка, - повідомляє ТСН з посиланням на Ліга.Новини.

Про це йдеться в наказі N494/2014. Для забезпечення проведення заходів, пов’язаних з інавгурацією, буде створено організаційний комітет і затверджено персональний склад цього комітету.

Міністерство закордонних справ України повинно буде запросити дипломатів іноземних держав і вирішити питання, пов’язані з їх перебуванням в Україні.

Міністерство внутрішніх справ України, Головне управління МВС у Києві мають вжити додаткових заходів із забезпечення громадського порядку під час підготовки та проведення інавгурації.

Кабінет міністрів, Державне управління справами буде здійснювати фінансове та матеріально-технічне забезпечення заходів, а в обов’язки Державного комітету телебачення і радіомовлення увійде забезпечення широкого висвітлення в засобах масової інформації інавгурації глави держави.

Итоги, Президент, Турчинов, Порошенко Петр, ВРУ

Previous post Next post
Up