День чествования участников боевых действий на территории других государств

Feb 15, 2015 11:06


Оригинал взят у specnazspn в Сегодня День чествования участников боевых действий на территории других государств


Фото Владимир Волосюк            
РАЗДЕЛЫ:
1. Афганистан
2. "ШТОРМ-333"
3. "Гром" ("Альфа")
4. "Зенит"
5. "Каскад"
6. "Кобальт"
7. "ОМЕГА"

image Click to view


Общие потери СССР в войне составили более 15 тысяч погибших и более 50 тысяч ранеными. Около 4 сотен советских солдат и офицеров до сих пор считаются пропавшими без вести. Афганистан потерял около 2-х миллионов человек. Львиная доля смертей пришлась на мирное население, а именно женщин, детей и пожилых людей. С новой силой гражданская война в Афганистане вспыхнула в 1992 году.

Відповідно до Указу Президента України від 11 лютого 2004 року,  15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Цього дня ми  віддаємо шану всім тим, хто з честю та гідністю виконав свій військовий обов’язок у різний час, у різних державах.

Особливо болісною раною був і залишається Афганістан. Війна у тій далекій країні принесла горе не в одну родину. Тому не випадково, цей день був приурочений до річниці виведення радянських військ з Афганістану.

З 1979 до 1989 року близько ста п’ятдесяти тисяч українців пройшли через горнило «афганської війни». Третина учасників афганської війни була родом з квітучої української землі. Cинів України  відрізняли мужність і героїзм, братерство і милосердя, високий бойовий дух.

Молоді люди йшли не за орденами і медалями, вони свято вірили, що виконують свій інтернаціональний обов’язок, вони вірили, що несуть визволення народу Афганістану, вірили, що йдуть не воювати, а захищати.

На їх долю випало випробування вогнем і кров’ю. Молоде життя обривалося, гинули солдати.  Сивіли  від горя батьки і матері, ховаючи своїх дітей, сиротіли діти, вдовами ставали жінки в мирний час.

Чимало літ минуло відтоді, як вивели з Афганістану радянські війська, але рани цієї війни кровоточать і досі. Пам’ять! Гірка пам’ять війни! Вона ніколи не згасне.
"Пурпурное сердце" украинского генерала.
Эфиопия


Напиши мне, мама в Египет

Календарь локальных войн и конфликтов 2-й половины ХХ ст. с участием Вооруженных Сил СССР

Рисунки простых американских солдат на войне

Войны, Украина, История, Даты, Потери

Previous post Next post
Up