Христианство и Хелоуин

Oct 14, 2015 22:58

Сегодня на пасторской встрече обусждали возможное обращение к меру города от церквей по поводу
празднования Хелоуина в стенах образовательных учреждений города.

Отложили на следующий год, поскольку в этом он совпадает с каникулами и слава Богу, "праздноваться" не будет.

Но документик если что, выкладываю. Может кому-то пригодиться.....


ЗАЯВА
Шановний …………………….!
Українська держава має багату історію християнських традицій, які підтримуються більшістю дорослого населення. Християнські церкви міста завжди з радістю сприймають заходи, пов’язані з популяризацією християнських чеснот та свят.
У це    же час вже кілька років на базі деяких школ та навчальних закладів міста проводяться свята під назвою «Хелоуін» та з відповідною атрибутикою.
Нав'язування чужого способу життя, агресивна експансія сумнівних розваг, реставрація стародавніх культів служіння силам зла під виглядом "диявольського карнавалу" відбувається при забутті власних традицій.
Система освіти покликана передавати людині знання попередніх поколінь, при цьому формувати високий рівень моральності, виховувати молодь в розумінні того, що небезпечно для їх духовно-морального життя, а що корисно.
У зв'язку з цим виникає питання, чому сміття культури - Хелловін, сприймається як приклад для наслідування?
Ще в 2011 році Архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука писав з цього приводу: «Всім відоме походження цього свята, але не всім відомо його вплив на незрілу психіку дитини. Яскраві образи, виразна символіка, а також груповий ефект спільного дійства, негативного збудження (біснування) дітей забезпечують сильне емоційний вплив на всіх учасників. При цьому відбувається підміна і спотворення загальнолюдських уявлень про Добро і зло, Красу і неподобство, Істини і брехні.
В ході святкування Хеллоуїна відбувається демонізація свідомості дітей. Дитячі страхи, неврози, психічні порушення, невмотивована агресія, самогубства, нічні кошмари, "голоси", одержимість бісами - ось наслідки такого "святкування". Хеллоуїн - це не гра, це свідчення поклоніння дияволу і силам зла».
Чому б в якості здорової альтернативи Хелоуину не запропонувати День Біблії з театральними постановками та показом фільмів з християнським змістом? Можна також пригадати, що більша частина протестантського світу знає 31 жовтня, як день початку Реформації, коли Мартін Лютер оприлюднив свої знамениті 95 тез і тим поклав початок релігійного перетворення Європи. Зі свого боку представники християнських церков готови надати всебічну допомогу в проведенні таких заходів.

З повагою та побажанням Божого миру та  злагоди,.....

школа, общество, христианство, власть, церковь

Previous post Next post
Up