Російська влада вкрала у народу сотні мільярдів рублів

Apr 01, 2021 10:58

На хвилях Орди трохи довше рубрика "Російська влада вкрала у народу сотні мільярдів рублів"

Добрий день, любі друзі, вітаємо вас усіх.

Як ви, можливо, вже чули, указом президента РФ було вирішено продовжити продуктові контрсанкції щодо ЄС, США, Австралії, Норвегії, Албанії, Канади, Чорногорії, Ісландії, Ліхтенштейну та України.

Ще як мінімум рік, любі друзі, ми з вами не зможемо товстим шаром намазати іспанський хамон на свіжу цвіль французьких сирів і не зап'ємо цю гастроінсталяцію келихом німецького кислого молока.

Говоримо "мінімум", тому що аналогічний указ був прийнятий і в минулому році, з точнісінько тими ж формулюваннями, змінилася тільки дата-з 2020 на 2021 р.

Тобто російська влада, як ми бачимо, продовжує з року в рік кошмарити ту частину власного населення, яка найбільш гостро страждає манірної ШКТ-фіксацією (ШКТ - шлунково-кишковий тракт). І кошмарить їх російська влада походячи, без гучних заяв від офіційних осіб, без гніву і торгу: зніміть, мовляв, з нас, європейці, санкції або ми будемо змушені продовжити наші, ну ж, ми чекаємо! - тобто без належної подібному кроку інформаційної істерики, до якої зазвичай вдаються наші партнери зліва по карті.

Все відбувається досить буденно і створюється навіть відчуття, любі друзі, що з року в рік міняти дату в указах про продовження контрсанкцій російському керівництву простіше, ніж їх скасувати і заново перелопачувати тарифи і квоти на ввезення західної продукції живильного призначення.

Про ефект санкційних розборок 2014 р.на російську економіку ми писали вже неодноразово, повторюватися зараз не будемо, але для порядку залишимо одну цифру: в 2017 р., через три з половиною роки після введення обопільних санкцій, річна інфляція на продовольчі товари в Росії склала 1,1% (згідно з даними Росстату). Це, якщо не помиляємося, досі найнижчий показник за всю новітню історію вашої з нами країни. І хоч адаптація російських виробників до нових економічних реалій дійсно зайняла деякий час, в період з 2014 по 2017 р. голодних бунтів в Росії ми не пригадаємо, а значить, єжатіни і «Жигулівського»  (безалкогольного) про ту пору вистачило всім - і дорослим, і дітям.

А зараз про забавне.

Як ви знаєте, любі друзі, у частини наших з вами сучасників з гострою ШКТ-фіксацією в анамнезі є власні медійні рупори, наприклад, ризький кишково порожнинний портал Медузя або російський портал Сноб.

І ось, наприклад, Медузя в суботу бачить, що Росія продовжила контрсанкції, і ропаліями відчуває, що російська влада не може просто вкрасти у громадян жрачку, вона обов'язково повинна ще й грошей їх позбавити, це ж російська влада.

І Медузя згадує, що колись щось там було про сотні мільярдів рублів, які прості російські громадяни щорічно втрачають через рішення влади помірятися довжиною і діаметром санкцій з Європою.

І адже правда, любі друзі, було! У жовтні 2019 р.зливний бак з ручкою «Комерсант» опублікував їдкий матеріал під заголовком «горді платять всім» («відмова від «санкційної» їжі коштує російським споживачам 445 млрд руб. на рік), в якому посилався на висновки спільного дослідження економістів РАНГиДС (Російська академія народного господарства і державної служби) і ЦЕФДР (Центр економічних і фінансових досліджень і розробок).

І оскільки абревіатури РАНГиДС і ЦЕФДР виглядають дуже солідно, Медузя не дивлячись приписує в свій суботній матеріал про президентський указ про продовження контрсанкцій:ДО РЕЧІ, контрсанкції обходяться росіянам в 445 млрд руб. щорічно.

Щоб палило. Бо влада знову діє всупереч інтересам простого народу.

Історія з цією доповіддю прекрасна з усіх боків, любі друзі. По-перше, його висновки офіційно спростувала сама РАНГиДС вже наступного дня після публікації «Комерсант», заявивши, що вуз не має відношення до доповіді, і що Поліна Кузнєцова, яку «Комерсант» назвав «економістом РАНГиДС», працювала над дослідженням ще до працевлаштування в Академії. Отже, сама установа ніякого відношення до теми не має від слова «зовсім».

РАНГиДС, вам слово: " РАНГиДС не згодна з методологією дослідників, які не побачили позитивного впливу контрсанкцій і перенесли ефект їх початкового етапу (2014 рік) на наступні роки. За оцінкою директора Центру досліджень міжнародної торгівлі Академії Олександра Кнобеля, загальний негативний макроекономічний ефект контрсанкцій не перевищив 0,1 п.п. ВВП, а на ціни і структуру споживання вплинула швидше девальвація рубля в 2014-2015 роках. Наші розрахунки показують, що ефект перенесення контрсанкцій в ціни спостерігався протягом приблизно 12 місяців після їх введення, а в подальшому зійшов нанівець, тобто весь негативний ефект був фактично вичерпаний вже в 2015 році. Іншими словами, втрати першого року не повторюються автоматично надалі".

Це була офіційна заява академії від 30 жовтня 2019 р., любі друзі, потонула, втім, в гребінцевому хорі передових вітчизняних ЗМІ, які, ДО РЕЧІ, коригування в свої тексти так і не внесли і, отже, донині щорічно грабують російське населення на 445 млрд рублів вітчизняними контрсанкціями.

Що стосується другого автора гучної доповіді, співробітниці ЦЕФДР Наталії Волчкової, то її в принципі витягують з комори на світ божий виключно в тих випадках, коли потрібно зробити заяву в дусі "тільки іноземні інвестиції допоможуть Росії злізти з нафтової голки" або "Росія живе в стані затяжної голландської хвороби", або "МЗС РФ в повному складі повинен піти у відставку". Наталія Волочкова, любі друзі, це такий представник спеціальної категорії російських професорів-експертів, які періодично вискакують в інфополі як іграшкові мавпочки і голосно б'ють в музичні тарілки про те, що в Росії все погано і буде ще гірше. Начебто колишнього професора МДІМВ Солов'я, але в стадії личинки.

І Наталія Волчкова від власних висновків у дослідженні досі не відмовилася, згідно з нею, ми з вами так і втрачаємо гроші через гордині російської влади.

ДО РЕЧІ, півтрильйона рублів - це трохи більше 3,000 руб. на кожного громадянина РФ. За рік. За возз'єднання з Кримом і ударні темпи розвитку ряду вітчизняних галузей в цілому досить прийнятна ціна. Але, повторимося, і ця трата була всього лише висмоктана з голів двох російських професорок і згодом офіційно спростована РАНГиДС.

Нарешті, остання кумедна деталь доповіді. Прочитати його можна в основному англійською мовою, всі головні посилання ведуть на майданчик форуму з дослідження економік Східної Європи, створеного з подачі синк-тенков Стокгольма, Мінська, Риги, Києва, Щецина (Польща) і, власне, того самого Московського ЦЕФДР.

На цей форум дослідження потрапило зі сторінок Journal of the New Economic Association, що видається в Москві на гроші організації з назвою "Нова економічна Асоціація". Це дуже чільне (ні) творче об'єднання, що фінансується ТОВ "МОЕТ Хеннесі Рус", (дані з сайту), тобто, виробником бухла, і "ТОВ "Символ" з м Самара, чиїм профільним видом діяльності є "оренда та управління власним або орендованим нежитловим нерухомим майном".

Тобто картина на вході приблизно така: дві російські професорки публікують дослідження з неоднозначними висновками і не до кінця зрозумілою методологією в невеликому виданні, що випускається каламутною компанією на гроші одного з найбільших виробників алкоголю в світі. Дослідження тиражується не менш каламутною європейською НКО, звідки його підхоплюють" Комерсант", Медузя, Сноб і ряд інших медійних смітників.

Картина на виході: пошуковики за запитом справно видають, що російські громадяни щорічно втрачають 445 млрд рублів від продовження продуктових контрсанкцій.

А потім який-небудь Веніамін Цибулін, любі друзі, приходить до вас в коментарі і нунукає через губу, тому що його обікрали, і агітує за скасування контрсанкцій.

Це є працююча схема.

Як ми вже одного разу писали, любі друзі, в найближчі кілька років, до доленосних виборів 2024 р., нашій країні краще б придивитися до власної професури, щоб мати уявлення, які саме знання угвинчуються педагогами в голови підростаючого покоління росіян. Щоб в недалекому майбутньому не здивуватися, що молоді люди відчувають себе щорічно обкраденими на півтрильйона рублів, тому що не можуть їсти імпортний хамон за кінськими цінами.

Справа в тому, що коли подібна каша з псевдознаний засихає каламутною кіркою в юній голові, відколупувати її потім дуже складно.

Якщо пацієнт міцно не є зафіксований.

Будьмо!



Це Орда - рідна, злісна, ваша

санкции, ЖытьНеПоЛжы, СМИ, українською, импортозамещение, Орда Мордора, пармезан и хамон

Previous post Next post
Up