Парк Пушкіна перетворять у казку

Aug 14, 2013 15:28


Парк ім. Пушкіна, що знаходиться на проспекті Перемоги, 40 у Шевченківському районі міста Києва перетвориться на дитячий тематичний культурно-розважальний парк. Ідея оформлення парку, основаного на казках російського письменника О. С. Пушкіна, виникла у Департаменті містобудування та архітектури.

«Тут буде велика кількість скульптур та атракціонів. За основу створення тематичних ігрових комплексів та місць відпочинку ми візьмемо образи героїв казок О. С. Пушкіна. Доцільно створити  і великий будинок дитячої творчості, для того щоб діти могли в одному місці розвивати свої таланти, навчатись і відпочивати. Це може бути прекрасним місцем локального Диснейленду, але  побудованого у колориті казок Олександра Сергійовича Пушкіна», - зазначає заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Андрій Вавриш.



Проект виконуватиметься у декілька етапів. Спочатку буде створено вхідну групу за пам’ятником письменнику. Далі - розчищення території, заміна елементів благоустрою та оновлення зелених насаджень.



«Ми розуміємо, що можливості міського бюджету обмежені, тому підходимо до  проекту з позиції відкритої публічної акції. До втілення такого проекту потрібно залучити бізнес, громадських діячів, створити спостережну раду, яка б контролювала розподіл коштів,  щоб до проекту могли долучатись меценати», - розповідає Андрій Вавриш.

Сам парк вже сформований. Існуючі алеї та доріжки у ньому - це основа для створення скульптурних композицій та «казкових» маршрутів.

Поява дитячого тематичного парку стане однією з точок тяжіння маршруту «вихідного дня» для сімейного відпочинку - Цирк - Зоопарк -Парк ім. О.С. Пушкіна.

Над змістовним наповненням парку працюватиме самобутній майстер скульптури міського середовища, автор Пейзажної алеї - Костянтин Скритуцький.

Перші кроки реалізації проекту планується втілити вже цієї осені. Джерело - офіційний сайт Департаменту містобудування та архітектури.

Шулявка, парк

Previous post Next post
Up