Студентський арт-простір - у вежі КПІ

May 11, 2013 09:06



Втілювати ідеї нині модно - тож все більше з'являється відповідних проектів, як спонсорських, так і на моделі спільної участі. Мова йде переважно про мікропроекти - у сенсі мікрофінансування, а не мікрозначення. Для прикладу - проект "Вежа", автор Геннадій Новіков, в рамках конкурсу проектів Nescafe:

Перетворити занедбану напіваварійну вежу головного корпусу Київського політеху (КПІ) на центр студентської творчості кращого ВНЗ України.

Суть моєї Ідеї ось у чому:

Ми хочемо перетворити одну із занедбаних веж головного корпусу НТУУ "КПІ" у простір для втілення творчих амбіцій та ідей молоді. Студентський арт-простір "Вежа" стане місцем для виставок молодих художників, фотографів, скульпторів, творчих вечорів та міні-семінарів, зустрічей та майстер-класів, кінопоказів та аматорських театральних вистав на громадських засадах.
Для втілення своєї Ідеї я вже зробив ось що:

1. Зібрав команду молодих активістів, які готові долучитись до реконструкції.
2. Провів переговори із керівництвом НТУУ "КПІ" й отримав дозвіл на реконструювання вежі.
3. Залучив до участі в проекті представників творчої студентської молоді.
4. Провів разом із фахівцями ревізію стану вежі й визначив основні кроки на шляху до реалізації проекту "Студентський арт-простір "Вежа".

image Click to view

А ось що я ще планую зробити:

1. Прибрати та вивезти увесь мотлох із вежі.
2. Відремонтувати приміщення та сходи, укріпити дах та балкон вежі.
3. Створити унікальну студентську галерею вздовж сходів веж.
4. Перетворити балкон вежі на оглядовий майданчик.
5. Організувати міні-студії для проведення майстер-класів, творчих вечорів, вистав, кінопоказів, презентації для студентської молоді у вежі.
100 000 гривень допоможуть моїй Ідеї ось так:

Усі гроші плануємо використати на ремонт приміщення вежі, сходів, укріплення даху та підлоги, тому що усі інші витрати (меблі, комунікації тощо) забезпечить НТУУ "КПІ".
Відбір проектів відбувається просто - шляхом онлайн-голосування, підтримати проект можна тут.

А ось ще один майданчик фінансової підтримки мікропроектів - Спільнокошт - працює на основі відкритих внесків учасників. Проект після модерації певний час збирає кошти, і якщо вони назбиралися - то передаються організаторам для реалізації.

культурное пространство, КПИ, микропроекты

Previous post Next post
Up